Πώς ακούγονταν οι Radiohead πριν γίνουν Radiohead;

Οι ηχητικές απαντήσεις έρχονται μέσα από μια κασέτα από τα σχολικά χρόνια των (τότε) On A Friday που βγαίνει σε δημοπρασία.

news.team
news.team

Πριν οι Radiohead γίνουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε, λέγονταν On A Friday και ήταν μια σχολική μπάντα, τα μέλη της οποίας γνωρίστηκαν σε ένα σχολείο του Όξφορντσάιερ.

Από τότε, φυσικά, έχουν περάσει πολλά χρόνια, όμως μια κασέτα που βγαίνει σε δημοπρασία έρχεται να μας θυμίσει τις πρώτες μέρες των Radiohead -πριν αυτοί γίνουν Radiohead.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια demo κασέτα με έξι κομμάτια, τρία εκ των οποίων δεν έχουν ξανακουστεί (πρόκειται για τα "Promise Me", "Boy In A Box" και "These Chains").

O δημοπράτης Paul Fairweather σχολίασε σχετικά: «Τα κομμάτια είναι ακατέργαστα αλλά οπωσδήποτε υποδεικνύουν τις φανταστικές δυνατότητες που η μπάντα θα υλοποιούσε λίγα χρόνια αργότερα».

Η κασέτα με το πρώιμο υλικό των Radiohead αναμένεται να αγγίξει το ποσό των 2.000 λιρών στη δημοπρασία Punk and Indie Auction που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Omega Auctions στις 26 Ιανουαρίου.

FEATURED TODAY

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, όλοι εμείς που αγαπήσαμε (και) την ποπ μουσική/κουλτούρα των 80s να ευχαριστήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Κάποια επόμενη γενιά, το ίδιο θα έκανε με τον Sean Parker του Napster (και έναν από τους πρώτους χρηματοδότες του Spotify).

Κατευνάζουν τον ηδονισμό για να ξορκίσουν τον θάνατο, σε έναν καθοριστικό δίσκο, πίσω από το φερμουάρ του οποίου θα τους ακούμε πάντα στην πιο άμεση, ειλικρινή και (ενίοτε) ωμή πτυχή τους...

Το χρονικό της φιλίας των δύο ανδρών, λίγο πριν την προβολή του Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson στο Backstage Film Festival (Σάββατο 24/4). Μάθετε ακόμα πως θα διεκδικήσετε μία από τις 50 κόπιες από το Μεθυσμένο Ημερολόγιο του Hunter S. Thompson που κληρώνουμε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ.

Top