Το πρώτο-πρώτο demo των Smiths, από το 1982, εμφανίστηκε αναπάντεχα στο YouTube

Ακούστε τη διασκευή τους στο "I Want A Boy For My Birthday" των Cookies

news.team
news.team
φωτογραφία: Clare Muller

Όταν στήθηκαν οι θρυλικοί Smiths στο Μάντσεστερ, τον Μάιο του 1982, η σύνθεση περιλάμβανε τον Morrissey στα φωνητικά και τον Johnny Marr στην κιθάρα, αλλά και τον μάλλον ξεχασμένο πλέον Steve Pomfret -έναν κοινό τους φίλο, ο οποίος ανέλαβε το μπάσο.

Πριν καν αποφασίσουν να ονομαστούν The Smiths, οι 3 τους άρχισαν να δουλεύουν εντατικά σε πρόβες, κυρίως πάνω σε στίχους του Morrissey, ο οποίος έφερε όμως μια μέρα και ένα τραγούδι των 1960s που του άρεσε: ήταν το "I Want A Boy For My Birthday" των Cookies, b-side στο single "Will Power" του 1963.

Το τραγούδι αυτό έμελλε να γίνει το πρώτο demo που ηχογράφησαν οι Smiths, από τους οποίους σύντομα θα αποχωρούσε ο Pomfret -σε φιλικούς τόνους- για να έρθει στη θέση του ο Dale Hibbert.

Το demo εκείνο του "I Want A Boy For My Birthday" έχει κάποια χρόνια που κυκλοφορεί ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς fans των Smiths, αλλά ποτέ δεν είχε βγει σε πιο επίσημη εκδοχή. Τώρα, όμως, βρίσκεται ανεβασμένο στο YouTube: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Σύμφωνα με το ΝΜΕ, είναι ο Dale Hibbert εκείνος που το ανέβασε, ο οποίος το είχε στην κατοχή του απ' όταν μπήκε στη μπάντα, όταν του το έδωσαν οι Morrissey & Marr για να μπορέσει να το μάθει. Ο Hibbert έφυγε από τους Smiths ύστερα από το πρώτο τους live (1982), καθώς ο Morrissey δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του -θα εγκατέλειπε έκτοτε τα μουσικά, πλέον έχει ένα καφέ για χορτοφάγους μαζί με τη γυναίκα του, στο Todmorden. Τον αντικατέστησε ο Andy Rourke, ο οποίος και θα έμενε μπασίστας τους ως τη διάλυσή τους το 1987.

Διάβασε επίσης: Αν έχεις βαρεθεί απλά να βλέπεις τηλεόραση, σου έχουμε μία πιο διασκεδαστική λύση!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν δεν σας έφτασε το ηχητικό από το live στον Λυκαβηττό, οι Radiohead κάνουν διαθέσιμες ολόκληρες συναυλίες τους στο

Ένα παγκόσμιο event για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Τώρα ξέρετε τι

FEATURED TODAY

Η Τάνια Σκραπαλιώρη ρίχνει στο ρινγκ το βιβλίο του Nick Hornby κι αυτό, 25 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που μπήκε στα ράφια των ...

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος στο Diggin' αυτής της εβδομάδας κατεβάζει από το ράφι το After the Heat, τον δίσκο στον οποίο ο Brian Eno έδωσε τα χέρια με τους

 

H Ελένη Τζαννάτου σβήνει κεράκια στην σειρά του David Lynch που στις 8 Απριλίου του 1990 άλλαξε την τηλεόραση όπως την ξέραμε και ...

Top
0
Shares
0
Shares