Θα διεκδικήσει άραγε ο Jarvis Cocker το χριστουγεννιάτικο νούμερο 1 της Βρετανίας, με ένα τραγούδι του 2006;

Το "Running Τhe World" έχει γίνει κάτι σαν ανεπίσημος ύμνος για όσους δυσαρεστήθηκαν με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στο Νησί

news.team
news.team
Πίσω στο 2006, οι Pulp είχαν πια 4 χρόνια που είχαν διαλύσει και ο Jarvis Cocker είχε μόλις βγάλει το ντεμπούτο του Jarvis ως σόλο τραγουδιστής, κερδίζοντας αρκετή δημοσιότητα, καλές κριτικές και μια είσοδο στο top-40 της Βρετανίας (#37).

Σύντομα οι fans ανακάλυψαν ότι, μισή ώρα μετά το τέλος του CD, υπήρχε ένα ακόμα κομμάτι, κρυμμένο (hidden track), διάρκειας 4 λεπτών και 50 δευτερολέπτων -η έκδοση του βινυλίου το περιλάμβανε σαν ξεχωριστό single 45 στροφών. Ήταν το "Running The World", το οποίο έμελλε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητό και να ακουστεί και στο φινάλε του δυστοπικού θρίλερ Children Of Men του Alfonso Cuarón (επίσης 2006), παρότι απέτυχε να κάνει κάποια αίσθηση στα charts της εποχής.

Τώρα, 13 χρόνια μετά, το "Running The World" βρίσκεται αναπάντεχα να διεκδικεί το χριστουγεννιάτικο ...νούμερο 1 της Βρετανίας, κάτι ανήκουστο, όχι μόνο για τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, αλλά και με βάση το γεγονός ότι ο Cocker ουδέποτε γνώρισε τέτοια επιτυχία στη σόλο καριέρα του, έχοντας να επιδείξει μόνο ένα νούμερο 36 με το "Don't Let Him Waste Your Time".

Όμως στη σημερινή Βρετανία, οι στίχοι του "Running The World" «If you thought things had changed / Friend, you’d better think again / Bluntly put, in the fewest of words: Cunts are still ruling the world» το έχουν κάνει κάτι σαν ανεπίσημο ύμνο για όσους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, στις οποίες ο Μπόρις Τζόνσον οδήγησε τους Συντηρητικούς σε μια σαρωτική νίκη έναντι των Εργατικών, εκλεγόμενος θεαματικά στην πρωθυπουργία του Νησιού.

Υπάρχει μάλιστα και σχετική καμπάνια που ήδη τρέχει στο Facebook, με κινητήριο μοχλό τον συνιδρυτή των St. Etienne, Bob Stanley, ο οποίος ελπίζει να σταλεί έτσι ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης, τουλάχιστον από τον μουσικόφιλο κόσμο της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι «ειδικοί» των charts προβλέπουν ότι όλα αυτά θα φέρουν το "Running The World" μέσα στο top-40, όχι όμως και στο νούμερο 1. Ο Jarvis Cocker δήλωσε εντωμεταξύ «πολύ υπερήφανος» για την όλη κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

Το φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Top