news.team

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τα μέτρα προστασίας του χώρου, οι δημιουργοί ανακοίνωσαν ότι δεν ικανοποιήθηκαν και ότι αν δεν γίνουν συμπληρωματικές κινήσεις, θα προχωρήσουν σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων τους. Οι δημιουργοί, μέσω της Πρωτοβουλίας δημιουργών και κληρονόμων, σημείωσαν ότι δεν υπάρχει οργανισμός στην Ελλάδα για να τους προστατεύσει από την πειρατεία και ότι είναι επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από την κυβέρνηση. Κατόπιν, και ο Φοίβος Δεληβοριάς συμπλήρωσε με δική του δήλωση ότι "οι συνθέτες και οι στιχουργοί δεν δίνουν συναυλίες ως γνωστόν, άρα η καταστροφή τους είναι θέμα ημερών", επιβεβαιώνοντας τις δυναμικές κινήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ακολούθησε επίθεση κατά του τελευταίου από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με την εκτίμηση ότι «ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως». 

Για τη δήλωση του Φοίβου Δεληβοριά και τον τρόπο αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση, αλλά και για τη σφοδρή κριτική του Σταύρου Ξαρχάκου στην Υπουργό Πολιτισμού και επίσης τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε μέσω... δημοσιευμάτων ότι ορέγεται το Υπουργείο Πολιτισμού, μίλησε ο Γιάννης Αγγελάκας, με δήλωσή που μόλις ανάρτησε:
 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Δύο άνθρωποι του χώρου μας ύψωσαν το ανάστημά τους και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της επιβίωσης των καλλιτεχνών σ’ αυτή την έρμη χώρα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς που χρόνια τώρα παλεύει για την ομορφιά με τα τραγούδια του και για τα δικαιώματα των μουσικών με την συνδικαλιστική του δράση, και ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ποιος Έλληνας δεν γνωρίζει το διαχρονικό καλλιτεχνικό του εκτόπισμα και τη θέση του στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Παρ’ όλα αυτά ο ένας κατηγορήθηκε από τον Άδωνη (που προφανώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν χωρίς να 'χουν υπόψη τους την προπαγάνδα) ότι διακατέχεται από αντιδεξιό μένος, και ο Ξαρχάκος μέσω εγκάθετων δημοσιογραφίσκων ότι ορέγεται το υπουργείο πολιτισμού. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.   

Εφήμερα πολιτικά κοκοράκια σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων. Το μόνο πράγμα που αφήνετε πίσω σας είναι λάσπη, σάλια, δυστυχία και χολή. Όταν όλους θα μας πάρει ο αέρας ποιος θα ξανασχοληθεί με τα πνευματικά σας περιττώματα; 

Προσέχετε λοιπόν, όταν μιλάτε για ανθρώπους που δεν ανήκουν ούτε στο ψυχολογικό σας υπόβαθρο ούτε στα τηλεπαραμορφωμένα ακροατήριά σας τι λέτε και τι κάνετε, γιατί στη  χώρα κυκλοφορούν και άλλου τύπου πολίτες που ακούν βλέπουν νιώθουν και κρίνουν.

φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αγγελάκας: «Εγώ ονειρεύοµαι να παίζω σε κόσµο, δεν έχω καµιά όρεξη να παίζω σε κάµερες».

Μια πρώτη αποτίμηση των μέτρων για τον Πολιτισμό: η καυτή πατάτα στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Συναυλίες και φεστιβάλ: ναι, υπάρχουν λύσεις. Θα τις εξετάσουμε;

Δήμητρα Γαλάνη: «Ψάχνουμε Για Υπουργό Πολιτισμού»

Φοίβος Δεληβοριάς: Θα προχωρήσουμε σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων μας

«Η μοναδική αναφορά που έγινε στον χώρο των συνθετών-στιχουργών, αφορά στα πειρατικά sites»

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από καλλιτέχνες και ανθρώπους που εργάζονται στον Πολιτισμό

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured