Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων, μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Σ' αυτήν σημειώνουν ότι δεν υπάρχει οργανισμός στην Ελλάδα για να τους προστατεύσει από την πειρατεία, ότι είναι επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από την κυβέρνηση και ότι, αν δεν υπάρξει εντός των ημερών κάποια συμπληρωματική ανακοίνωση από το Υπουργείο, θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και ενδέχεται να αποφασίσουν καθολική απαγόρευση των έργων τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Με πολλή προσοχή και αγωνία παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση των μέτρων από την Υπουργό κα Μενδώνη.
Η μοναδική αναφορά που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites. 
Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη -επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων όπως έγινε παντού στον κόσμο- θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει.
Δεδομένου λοιπόν πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις.
Αγαπητοί συνάδελφοι, αν δεν υπάρξει εντός των ημερών κάποια συμπληρωματική ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ ή από άλλα Υπουργεία, ετοιμαστείτε για κλιμάκωση των αντιδράσεων και για καθολική απαγόρευση των έργων μας. 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη του επίσημου θανάτου ενός κερδοφόρου, φορολογούμενου και απολύτως ορατού στην οικονομία κλάδου: του κλάδου των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured