news.team

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα του Άγγελου Γεραϊουδάκη φιλοξένησε το Έθνος της Κυριακής, με 17 καλλιτέχνες που μιλούν για την επόμενη μέρα του πολιτισμού, μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την Υπουργό Πολιτισμού.

Στο αφιέρωμα αυτό, οι καλλιτέχνες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τους ανθρώπους από τον χώρο των Τεχνών που παραµένουν στον αέρα, καθώς ο κίνδυνος να νεκρώσει το πολιτιστικό καλοκαίρι λόγω κορονοϊού είναι ορατός, ενώ τα πρώτα µηνύµατα για τη σεζόν του φθινοπώρου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι αποκαρδιωτικά.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που μίλησαν ήταν και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία - σιγουριά της ότι μπορούν φέτος να γίνουν παραστάσεις, αν παρθούν τα κατάλληλα µέτρα προστασίας. "Είναι ανάγκη και θεραπεία για όλους µας", όπως είπε.

Διαβάστε εδώ τα όσα ανέφερε στον δημοσιογράφο του Έθνους:

Πιστεύω ότι σύντοµα θα λυθεί όλο αυτό το ζήτηµα. Πρόσφατα πήγα στο σούπερ µάρκετ και είδα αρκετό κόσµο, ο οποίος ο ένας ήταν δίπλα στον άλλον. Αν φορέσεις, λοιπόν, τη µάσκα και τα γαντάκια σου είσαι µια χαρά. Ολα αυτά τα χρόνια που κάνουµε συναυλίες, µε εξαιρέσεις όταν γίνεται µια εκδήλωση σε κάποια πλατεία που ο κόσµος είναι όρθιος, οι άνθρωποι κάθονται στην καρέκλα τους. Απλώς τώρα αυτή η καρέκλα θα είναι πιο µακριά απ’ ό,τι ήταν πριν. Ανετα µπορούν να γίνουν οι παραστάσεις, αν παρθούν τα κατάλληλα µέτρα προστασίας. Είµαι σίγουρη γι’ αυτό. Πρέπει να µπορέσει να κινηθεί ο Πολιτισµός. Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι οι οποίοι δεν θα µπορέσουν να επιβιώσουν αν δεν γίνουν θεατρικές και µουσικές παραστάσεις. Η µουσική δεν µπορεί να παύσει. Είναι ανάγκη και θεραπεία για όλους µας.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλο το αφιέρωμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured