Δήμητρα Γαλάνη: «Ψάχνουμε Για Υπουργό Πολιτισμού»

Αιχμές κατά του υπουργείου Πολιτισμού άφησε η Δήμητρα Γαλάνη μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα» και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου. 

news.team
news.team

Η κ. Γαλάνη, μιλώντας στην εκπομπή της Μαργαρίτας Μυτιληναίου στον Αθήνα 9,84, διευκρίνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε σωστό δρόμο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν φτάνει αυτό. Όπως είπε, οι Οργανισμοί Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων δε στηρίζονται σε αυτή τη φάση με συνέπεια «να μην στηρίζεται η εθνική μας ταυτότητα, το τραγούδι».

«Είναι έντονο και σκληρό αυτό που λέω, αλλά απευθυνόμαστε σε μία κυβέρνηση, η οποία ακούει. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν σκεφτεί ένα σοβαρό σχέδιο στην ιστορία αυτή. Δεν είναι απλά εργασιακά τα θέματα, είναι θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι πολύ σοβαρό. Η πνευματική ιδιοκτησία είναι το επίπεδο του πολιτισμού του κάθε κράτους. Χώρες οι οποίες δεν έχουν κάλυψη σοβαρή της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι απολίτιστες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γαλάνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ζημιά που έχει υποστεί ο χώρος του πολιτισμού από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε. «Δεν ξέρουμε πού θα βγάλει, είναι αχαρτογράφητο ακόμη όλο αυτό κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Απλά εδώ, επειδή υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του «ανοιχτού», μένουν στον αέρα μουσικοί, τεχνικοί, γραφεία -εκτός από τους καλλιτέχνες, που κι εμείς οι ίδιοι ζούμε από αυτό που κάνουμε- αλλά ξαφνικά όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα κανονικά», τόνισε και πρόσθεσε όλα αυτά έπρεπε να τα σκεφτεί το υπουργείο Πολιτισμού κι όχι να ψάχνει τώρα για λύσεις.

Για την ανάρτηση του Φοίβου Δελοιβοριά, στην οποία καταγράφεται η πρόθεση καλλιτεχνών να προχωρήσουν σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων τους, η κ. Γαλάνη είπε: «να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, επιτρέπεται; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θα έπρεπε να πει το υπουργείο Πολιτισμού "στηρίζουμε το ελληνικό τραγούδι, την ελληνική μουσική και την ελληνική γλώσσα"», είπε η κ. Γαλάνη και τόνισε: «εδώ θέλουμε το υπουργείο Πολιτισμού, όχι στα πρακτικά».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι ...

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

FEATURED TODAY

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Top