Παρότι δεν ήταν μεγάλη σε ηλικία, η Ρένα Πάντα είχε καιρό τώρα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το όνομά της παρέμενε όμως γνωστό σε όσους ακολούθησαν τις διαδρομές του ελληνικού τραγουδιού κατά τη δεκαετία του 1970. Κι έτσι λύπησαν τα νέα του θανάτου της, τα οποία ανακοίνωσε ο -ηθοποιός και πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών- Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω Facebook.

Κόρη του τραγουδιστή Αλέκου Πάντα, η Ρένα Πάντα έδειξε από μικρή κλίση προς το τραγούδι συνοδεύοντάς τον, ενώ έκανε την πρώτη της σόλο εμφάνιση το 1971, σε ηλικία 16 ετών -μπαίνοντας παράλληλα και στη δισκογραφία, με singles 45 στροφών. Στη Μεταπολίτευση συντρόφευσε τον πατέρα της σε εμφανίσεις στην Αμερική, όπου έκανε μάλιστα και κάποιες φωνητικές σπουδές. Πίσω στην Ελλάδα, κατόπιν, έβγαλε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ Ρένα Πάντα το 1977, ενώ τραγούδησε και ντουέτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Δάκη.

Στη δεκαετία του 1980 το δισκογραφικό της αποτύπωμα έφθινε, αν και συνέχισε να εμφανίζεται σε διάφορα κέντρα διασκέδασης. Τελευταίος της δίσκος ήταν Ο Τρόμος Του Έρωτα το 1990.

Όπως η ίδια αποκάλυψε σε συνέντευξή της το 2018, περνούσε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, καθώς ζούσε μόνη, με πενιχρά χρήματα, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο και επιβιώνοντας χάρη σε περιστασιακές part-time δουλειές. Εισακούοντας την έκκλησή της, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος διοργάνωσαν τον Οκτώβρη του 2018 μια συναυλία στήριξης προς τιμήν της, με συμμετοχή πολλών γνωστών ονομάτων.

Όπως αποκάλυψε ο Μπιμπίλας, ετοιμαζόταν μία ακόμα συναυλία προς τιμήν της για το 2020, όταν τους πρόλαβαν τα γεγονότα: η Ρένα Πάντα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, έχοντας κατά πώς φαίνεται χάσει τη μάχη κόντρα στον καρκίνο. Ήταν 63 χρονών.

{youtube}xBm1a5gMkDc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured