φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Με μια διασκευή στο περίφημο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου "Σ' Ακολουθώ" εμπλουτίζει ο Σωκράτης Μάλαμας τον κύκλο Τα Σκέτα, στον οποίον και επέστρεψε, μετά το διάλειμμα των καλοκαιρινών συναυλιών: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το βιντεοκλίπ που έφτιαξε ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Η διασκευή ακολουθεί την πρακτική όσων τραγουδιών έχουν προηγηθεί στον σχετικό κύκλο, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας. Συνοδεύει επίσης ο Φώτης Σιώτας, σε βιολί και βιόλα.

Το "Σ' Ακολουθώ" γράφτηκε από τον Μάνο Λοΐζο (μουσική και στίχοι) το 1980 και πρωτοτραγουδήθηκε από τον ίδιο, στον δίσκο Για Μια Μέρα Ζωής. Είναι μία από τις πλέον εμβληματικές καταθέσεις που άφησε με τη φωνή του.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», έχει δηλώσει ο Μάλαμας για τα Σκέτα.

{youtube}Sm4P3XV-XO0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured