φωτογραφία: Olya Gluschenko

Σε ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά εξελίσσεται το 2019 για τον Κωστή Δρυγιανάκη, ο οποίος επιστρέφει στο προσκήνιο με νέο δίσκο.

Πρώτα δηλαδή ήρθε ένα χαμένο άλμπουμ από το 1989 σε συνεργασία με τον Κώστα Παντόπουλο ονόματι Ο Μύθος Του Πενθέα -στον απόηχο του κλεισίματος ενός πρώτου κύκλου δράσης για το συγκρότημα Οπτική Μουσική (πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Χάρης Συμβουλίδης). Στη συνέχεια, επανεκδόθηκε σε βιβλίο/CD από τη REKEM Records το παλιό του CD-R από το 2006 Ο Χονδρός Και Η Κατσιάνη Στο Βουνό (δείτε εδώ), ενώ στο μεσοδιάστημα τον είδαμε και live στην Αθήνα, σε μια σύμπραξη με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Έκτορα Μαυρίδη για ήχο, φωνή και ...κεραμεική! (δείτε πατώντας εδώ την ανταπόκριση της Χριστίνας Κουτρουλού). Τέλος, κυκλοφόρησε και το βιβλίο Για τη Διαύγεια ανάμεσα στη Ταχύτητα και τη Διάρκεια: Ψίχουλα που Πέταξαν πίσω τους ο Θανάσης Χονδρός και η Αλεξάνδρα Κατσιάνη για να Βρουν Το Δρόμο, στο οποίο περιλαμβάνεται ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του στη γκαλερί ATOPOS CVC (Νοέμβριος 2018), για τη μουσική «γεωγραφία» των πράξεων του Θανάση Χονδρού και της Αλεξάνδρας Κατσιάνη από το 1981 ως το 2006 (τόσο με το Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ, όσο και εκτός αυτού).

Τώρα, λοιπόν, ο Δρυγιανάκης παρουσιάζει έναν καινούριο δίσκο με τίτλο Η Προσέγγιση, ο οποίος τον βρίσκει να συνεργάζεται για τα περιεχόμενα κείμενα τόσο με τους προαναφερθέντες Χονδρό & Κατσιάνη, όσο και με τον Θάνο Κόη, γνώριμο από τη δράση των Lost Bodies. Τη μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Δρυγιανάκης «με συνεισφορά απ' όσους συμμετείχαν», όπως σημειώνει -και ανάμεσα στους τελευταίους βρίσκονται κάμποσα γνωστά ονόματα, όχι μόνο του εγχώριου πειραματισμού: ο Νίκος Βελιώτης με το τσέλο του, ο Χρήστος Τζιτζιμίκας στα φωνητικά, ο Κώστας Παντόπουλος στην κιθάρα, στο κλαρινέτο και στο σάζι, η Έλενα Κακαλιάγκου στο γαλλικό κόρνο κ.ά. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ μέσω BandCamp, πατώντας εδώ.

Η Προσέγγιση κυκλοφορεί ψηφιακά αλλά και σε CD (με 32σελιδο βιβλιαράκι, δίγλωσσο) από το label Ήχοι Κάτω Από Το Σπίτι. Το εξώφυλλο είναι δουλειά της Βίκυς Βλαχογιάννη και έχει τίτλο "Η Σιωπή".

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured