Το Street Mode Festival έφερε τη Νοηματική Γλώσσα επί σκηνής με εντυπωσιακό τρόπο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δείτε «μεταφρασμένο» το "Σιγά Μην Κλάψω" του Γιάννη Αγγελάκα

news.team
news.team
Το Street Mode της Θεσσαλονίκης είναι από τα μεγαλύτερα εγχώρια φεστιβάλ και φέτος διεξήχθη με επιτυχία για 11η συνεχή χρονιά, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η φετινή ωστόσο διοργάνωση, κατέγραψε και μια σημαντική ιστορική πρωτιά: κάποια τραγούδια αποδόθηκαν επί σκηνής στη Νοηματική Γλώσσα, μέσω διερμηνέα, η οποία ανέλαβε να «μεταφράσει» τα κομμάτια των καλλιτεχνών σε ζωντανό χρόνο. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν εντυπωσιακά και στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να πάρετε μια γεύση, βλέποντας πώς αποδόθηκε το "Σιγά Μην Κλάψω" του Γιάννη Αγγελάκα.

Είναι η πρώτη φορά που η Νοηματική Γλώσσα παρουσιάζεται σε μουσικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, με τη διερμηνέα Έλενα Τσαρσιταλίδη να βρίσκεται στο πλευρό του Γιάννη Αγγελάκα, των Χατζηφραγκέτα και του Εισβολέα, φορώντας τη μπλούζα της νέας μπύρας Amstel Kargo -που στήριξε την όλη προσπάθεια, ως χορηγός του Street Mode 2019.

Με την κίνηση αυτή, το φεστιβάλ απέδειξε ότι η μουσική μπορεί να είναι προσβάσιμη σε όλους. Και ότι έχει φτάσει πια καιρός και στην Ελλάδα να γίνει μια συνολικότερη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

Με σύνθημα το «Η απόσταση μας ενώνει», το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει την τέχνη στις οθόνες σας, αυτές τις μέρες που «μένουμε

Για το κομμάτι "Early Morning", που είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή ανοιξιάτικη Παρασκευή (σαν αυτές που ζούμε τελευταία

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής γράφει για εκείνα τα παιδιά που έμαθαν να προσφέρουν στην μουσική κουλτούρα, χωρίς να ξεχνάνε από που ξεκίνησαν. 

Η Τάνια Σκραπαλιώρη επιλέγει τα μουσικά εκείνα βιβλία που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας -και προς Θεού, μην ξεχάσετε τον Simon Reynolds.

Top
0
Shares
0
Shares