Ας πούμε ότι μ' αρέσει πολύ να γράφω για δίσκους για τους οποίους δεν έχω την παραμικρή πληροφορία. Όχι από βίτσιο (προφανώς), αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιώ ποτέ την παραμικρή πληροφορία που βρίσκω. Και ο λόγος είναι απλός: με ενδιαφέρει να γράφω με πάθος ό,τι μου κατέβει, ακούγοντας κάτι στο πικάπ.

Η χρονιά, 1985. Μια σημαντική στιγμή για την άνθιση των ηλεκτρονικών, με επιρροές από τη disco, το rock και το punk. Ένα μικρό ελληνικό label ονόματι Enigma κυκλοφορεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα ηλεκτρονικά ευρήματα της εγχώριας σκηνής: το άλμπουμ Recording Ιs Αn Art, του Μάκη Πρέκκα. Το ίδιο label κυκλοφόρησε αρκετά καλά πράγματα, όπως π.χ. το Ανώφελη Επιβίωση των Ex Humans (1984) και το .38 των Αδιέξοδο (1986).

Τούτο εδώ το LP είναι πραγματικά πρωτοποριακό, αν σκεφτεί κανείς ότι τα έχει όλα όσον αφορά τη σύγχρονη (για την εποχή) παραγωγή. Tape recordings, κιθάρες new age αισθητικής, drum machines, synths, reversed vocals, συνθομπασογραμμές και γενικότερα μια υγιή ηλεκτρονική αισθητική. Ambient, rock, new age, synth pop, minimal. Όπως και να το χαρακτηρίσεις, το άλμπουμ αυτό καίει –και σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα αγγλικά, αμερικάνικα και γερμανικά της ίδιας περιόδου.

{youtube}E8-DHswMrpE{/youtube}

Δυνατό hint η πληροφορία στο οπισθόφυλλο που αναφέρει ότι 2 κομμάτια (τα "Morroco" και "Guitar") περιέχουν διαλόγους από φιλμ του Francis Ford Coppola. Σχετικά δύσκολος δίσκος, που δεν είναι όμως απίθανο να πετύχεις σε καθημερινό diggin. Χωρίς επανέκδοση, με χαμηλές αλλά και με υψηλές τιμές. We Love Greek Electronics!

{youtube}-tIgKoTAvzQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured