Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με Grammy βρετανός κινηματογραφιστής, Geoff Wonfor, ο οποίος και σκηνοθέτησε τη βραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ, The Beatles Anthology.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, αυτός έγινε όμως γνωστός από την κόρη του, Sam, η οποία ενημέρωσε τους θαυμαστές του ότι ο ίδιος βρισκόταν στο Newcastle όπου και μεγάλωσε.

Ο Wonfor πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια δημιουργώντας το The Beatles Anthology, το οποίο είναι ένα ντοκιμαντέρ οκτώ μερών και συνοδεύεται από τρία διπλά άλμπουμ και ένα coffee table book. Η σειρά ολοκληρώθηκε το 1997 και περιείχε υλικό συνεντεύξεων των Paul McCartney, Ringo Starr και George Harrison, ο οποίος πέθανε το 2001. Περιείχε επίσης commentary του John Lennon. Η σειρά απέσπασε εκείνη τη χρονιά το Grammy για Best Long Form Music Video.

Ο Wonfor σκηνοθέτησε και videos για κομμάτια του McCartney, όπως τα “In The World Tonight” και “Young Boy”, ενώ εργάστηκε στα 1980s στο pop show, The Tube. Ο ίδιος σκηνοθέτησε και το Band Aid 20, ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το πώς επανηχογραφήθηκε το κλασσικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι του 1984, “Do They Know It’s Christmas?”, για την 20η του επέτειο.

Ο Geoff Wonfor αφήνει πίσω του τις κόρες του, Abi και Sam, και τα εγγόνια του, Ami, Amba, Amaaya, Fred και Georgie.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured