Ναταλία Πετρίτη

Οι Roxy Music φημολογείται ότι θα εμφανιστούν στο legends slot του Glastonbury 2023, με τη θρυλική μπάντα του Bryan Ferry να έχει μόλις πρόσφατα επανενωθεί για τις πρώτες της live εμφανίσεις από το 2011. Το reunion του συγκροτήματος συμπίπτει μάλιστα με την 50η επέτειο από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου δίσκου τους, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1972.

Έχοντας ξεκινήσει την περιοδεία τους στο Toronto του Καναδά, το συγκρότημα βρίσκεται αυτήν την περίοδο για εμφανίσεις στις ΗΠΑ, προτού βρεθούν επί βρετανικού εδάφους για τρεις headline συναυλίες τον ερχόμενο Οκτώβριο. Μια από αυτές θα πραγματοποιηθεί μάλιστα στις 14 Οκτωβρίου στο O2 του Λονδίνου.

Την περασμένη Παρασκευή (9 Σεπτεμβρίου), εργαζόμενος στην eFestivals που βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση του Glastonbury, tweet-αρε το εξής: «Ακούω ότι οι Roxy Music θα βρεθούν στο legends slot στο Glastonbury της επόμενης χρονιάς. Όπως όλες οι φήμες, μπορεί και να είναι λάθος, όμως δεν νομίζω πως είναι».

Επιπρόσθετα, οι Roxy Music βρίσκονται στην λίστα της eFestivals για το line-up του επόμενου Glastonbury ως “TBC” (to be confirmed), με το συγκρότημα να φημολογείται πως θα εμφανιστεί στο Pyramid Stage του φεστιβάλ την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Το legends set πραγματοποιείται συνήθως στην κεντρική σκηνή του Glastonbury την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του και περίπου στις 4 το απόγευμα. Πρόκειται συνήθως για μια από τις πολυπληθέστερες στιγμές του φεστιβάλ και πάντα κρατείται για ένα ιστορικό όνομα του μουσικού στερεώματος.

Η Diana Ross εμφανίστηκε στο εν λόγω slot τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ονόματα όπως η Kylie Minogue, ο Barry Gibb, ο Jeff Lynne των ELO, ο Lionel Richie και η Dolly Parton έχουν δώσει συναυλίες στα πλαίσιά του.

Το προηγούμενο συγκρότημα που φημολογείτο ότι θα εμφανιστεί στο legends slot της επόμενης χρονιάς ήταν οι Spice Girls.

Η Bryan Ferry των Roxy Music εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο West Holts Stage του Glastonbury 2014, παρουσιάζοντας ένα επιτυχημένο solo set.

Σε άλλα νέα γύρω από το Glasto ’23, η eFestivals line-up page αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Arctic Monkeys, Elton John και Harry Styles ως φημολογούμενους headliners για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο ακόμη κάποιο από τα acts.

Το Glastonbury 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι και τις 25 Ιουνίου 2023, ενώ τα πρώτα εισιτήρια αυτού αναμένεται να ξεκινήσουν να πωλούνται τον επόμενο μήνα.

Νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, οι Roxy Music κυκλοφόρησαν μια greatest hits collection με τίτλο The Best Of Roxy Music για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι ίδιοι αναμένεται να επανακυκλοφορήσουν ολόκληρη τη δισκογραφία τους (8 δίσκοι) μέσα στους εναπομείναντες μήνες του 2022.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured