Ναταλία Πετρίτη

Εξοργισμένος φαίνεται πως είναι ο Billie Joe Armstrong των Green Day, έπειτα από την ανατροπή της συνταγματικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

Ο frontman του συγκροτήματος εξέφρασε τα συναισθήματά του μπροστά στη σκοταδιστική αυτή απόφαση, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και περιορίζει τρομακτικά την αυτοδιάθεση γυναικών και θηλυκοτήτων των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Armstrong τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας των Green Day στο Λονδίνο το βράδυ της Παρασκευής.

«Γαμώ την Αμερική, αποκηρρύσσω την ιθαγένειά μου. Θα έρθω εδώ», δήλωσε ο Armstrong στο κοινό της συναυλίας. «Δεν υπάρχει τόση γαμημένη ηλιθιότητα στον κόσμο, ώστε να με κάνει να επιστρέψω σε αυτήν την γαμημένη χώρα».

Ο Armstrong συνέχισε με ακόμη πιο υψηλούς τόνους σε εμφάνιση του συγκροτήματός του την επόμενη μέρα. Προτού ερμηνεύσουν το διαχρονικό τους κομμάτι, “American Idiot”, ο ίδιος ούρλιαξε στο μικρόφωνο: «Γαμώ το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ», ενώ αναφέρθηκε στους συντηρητικούς δικαστές ως «αρχίδια».

Ο Armstrong δεν είναι φυσικά ο μόνος που αναφέρθηκε στην ανατροπή του Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο με οργή και πικρία, μιας που τις τελευταίες ημέρες το κίνημα ενάντια στην απόφαση αυτή έχει γιγαντωθεί στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερες από τις πρώτες αντιδράσεις καλλιτεχνών εδώ και μείνετε συντονισμένοι στο Avopolis που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured