Ναταλία Πετρίτη

Δριμεία κριτική απέναντι στον Ricky Gervais και το νέο του Netflix special άσκησε ο Steve Albini, αποκαλώντας τον κωμικό «anti-woke και τρανσφοβικό».

Ο Gervais έχει γενικότερα εισπράξει κριτική την τελευταία εβδομάδα έπειτα από την επίσημη κυκλοφορία του comedy special, SuperNature, στο οποίο ο ίδιος προχωρά στην εκφορά τρανσφοβικού λόγου, κάνοντας πληθώρα από «αστεία» που προσβάλουν την τρανς κοινότητα.

«Ω, γυναίκες» αναφέρει στην αρχή του εν λόγω show. «Όχι όλες οι γυναίκες δηλαδή, εννοώ τις παλιομοδίτικες. Τις παλιομοδίτικες γυναίκες με μήτρες. Αυτούς τους γαμημένους δεινοσαύρους. Λατρεύω τις νέες γυναίκες. Είναι σπουδαίες, έτσι δεν είναι; Αυτές τις νέες που βλέπουμε τελευταία. Αυτές με τα γένια και τα καυλιά. Είναι σπουδαίες σαν τον χρυσό, τις λατρεύω», με το παραπάνω να είναι μόλις ένα από τα δεκάδες προβληματικά αστεία του show.

Ο Albini σχολίασε το παραλήρημα του Gervais με ένα μεγάλο tweet thread στο οποίο και ανέφερε: «Όχι, δεν πρόκειται να δω το special του πριν να δηλώσω ότι είναι fucked up και ότι είναι σκατά. Έχω δει στο παρελθόν fucked up πράγματα που είναι σκατά και ξέρω ήδη το αστείο. Έχουν μόνο ένα αστείο. Οι anti-woke τρανσφοβικοί κωμικοί καλλιεργούν ένα κοινό στο οποίο δεν θα ήθελα καθόλου να συμμετέχω».

Ο ίδιος συνέχισε: «Μου άρεσε παλιά ο Ricky Gervais. Η κωμωδία του άφηνε το υπονοούμενο ότι στην πραγματικότητα δεν του άρεσε αυτό το κομμάτι του εαυτού του που τον ικανοποιούσε τόσο απροκάλυπτα, αυτό το κομμάτι του που είναι άξεστο, εγωιστικό και γεμάτο άγνοια. Το να παίζει ο ίδιος ένα ανυποψίαστο creep ήταν το απαραίτητο στοιχείο μιας κωμωδίας κριτικής απέναντι στην άγνοια».

«Ο Ricky Gervais επαναπαύθηκε στη μουρμούρα, έμαθε να το κάνει σαν κόλπο, έγινε διάσημος και πλούσιος μέσω αυτού» γράφει ο Albini. «Σταδιακά είδε αυτή τη μουρμούρα ως το κεντρικό point και στους πιο ανοιχτόμυαλους κύκλους, ο μόνος τρόπος να περάσει αυτή η μουρμούρα είναι να απαξιώνεις το να είσαι ανοιχτόμυαλος και να είσαι ένα μισαλλόδοξο σκουπίδι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix κάνει τα στραβά μάτια, επιλέγοντας για το πρόγραμμά του αμφιλεγόμενο περιεχόμενο ενάντια στην τρανς κοινότητα. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί πρόσφατα με το Dave Chappelle special, The Closer, μετά την προσθήκη του οποίου στην πλατφόρμα υπήρξαν διαμαρτυρίες, ακόμη και παραιτήσεις από την εταιρία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured