Με αφορμή το νέο της single "Solar Power" που προλογίζει τον επερχόμενο, ομώνυμο δίσκο της, η Lorde έκανε μια στάση στο Apple Music για μια συνέντευξη με τον Zane Lowe.

Η μουσικός μίλησε μεταξύ άλλων για τη δημιουργία του κομματιού, λέγοντας: «Ήμουν στο νησί Martha’s Vineyard με την καλή μου φίλη Cazzie, έμενα σπίτι της. Ήμασταν για κολύμπι όλη μέρα. Τα μαλλιά μου ήταν βρεγμένα και γύρισα στο δωμάτιό μου, είχα το μικρό μου Yamaha DX και απλά άρχισα να τραγουδάω και κάπως βγήκε».

Πολλοί, βέβαια, έσπευσαν να παρατηρήσουν τις ομοιότητες του "Solar Power" με το "Loaded" των Primal Scream, κάτι για το οποίο η Lorde ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε: «Δεν είχα ακούσει ποτέ Primal Scream στη ζωή μου. Μου είχαν πει να τους τσεκάρω. Έγραψα το τραγούδι στο πιάνο και μετά συνειδητοποίησα ότι μοιάζει πολύ με το "Loaded". Είναι από αυτά τα τρελά πράγματα, αποτελεί τον πρόγονο του κομματιού».

Κι από ό,τι φαίνεται, οι Primal Scream δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτό: «Επικοινώνησα με τον Bobby [Gillespie] και ήταν τόσο καλός με αυτό. Μου είπε "Ξέρεις, αυτά συμβαίνουν. Έπιασες ένα vibe που είχαμε πιάσει πριν χρόνια". Και μας έδωσε την ευχή του. Έτσι το "Loaded" είναι 100% το προσχέδιο γι' αυτό, αλλά φτάσαμε εκεί οργανικά. Κι είμαι χαρούμενη γι' αυτό».

Ακούτε ολόκληρη την εκπομπή του Zane Lowe με καλεσμένη τη Lorde εδώ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured