Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες και τα βίντεο από όσα έγιναν στο Palau Sant Jordi στη Βαρκελώνη το Σάββατο 27/3 θα έπαιρνε όρκο πως πρόκειται για εικόνες πριν τη πανδημία. Όπως είχαμε πει, στο συγκεκριμένο venue έγινε ένα συναυλιακό πείραμα με 5.000 συμμετέχοντες - πρόκειται για το μεγαλύτερο, μάλιστα, event που έχει διεξαχθεί στην Ευρώπη από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όλο το κοινό φορούσε μάσκες, χωρίς, όμως, να απαιτούνταν κοινωνικές αποστάσεις, ενώ όλοι όσοι βρέθηκαν στη συγκεκριμένη συναυλία είχαν κάνει rapid test την ίδια μέρα, με απαραίτητη προϋπόθεση το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ύστερα από το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τεστ αντιγόνων, ένα κωδικός ερχόταν στο κινητό των συμμετεχόντων στο πείραμα ως επιβεβαίωση για την είσοδό τους στη συναυλία (τα εισιτήρια κυμαίνονταν στα 23 ευρώ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο έξι από τους παρευρισκόμενους είχαν θετικά COVID-19 test, δύο εβδομάδες μετά τη συναυλία, αριθμός -ποσοστιαία- που βρίσκεται κάτω του μέσου όρου μετάδοσης στον ισπανικό πληθυσμό. Τέσσερις από αυτούς αποδείχθηκε ότι  ήταν φορείς του ιού πριν από τη συναυλία.

"Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είχαμε μετάδοση κατά τη διάρκεια του event", δήλωσε ο ειδικός συνεργάτης του πειράματος, Josep Maria Llibre, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες.

Στο Palau Sant Jordi εμφανίστηκε η ισπανική μπάντα Love of Lesbian. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν ένα από τα διάφορα πειράματα (κι αυτό ήταν επιτυχές, όπως φάνηκε) που γίνονται τους τελευταίους μήνες για να ελεγχθεί το κατά πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορούν να διεξαχθούν ασφαλή events στον καιρό της πανδημίας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured