Απόλυτα επιτυχημένο το συναυλιακό πείραμα της Βαρκελώνης

5.000 άτομα παρακολούθησαν συναυλία χωρίς κοινωνικές αποστάσεις και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά!

news.team
news.team

Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες και τα βίντεο από όσα έγιναν στο Palau Sant Jordi στη Βαρκελώνη το Σάββατο 27/3 θα έπαιρνε όρκο πως πρόκειται για εικόνες πριν τη πανδημία. Όπως είχαμε πει, στο συγκεκριμένο venue έγινε ένα συναυλιακό πείραμα με 5.000 συμμετέχοντες - πρόκειται για το μεγαλύτερο, μάλιστα, event που έχει διεξαχθεί στην Ευρώπη από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όλο το κοινό φορούσε μάσκες, χωρίς, όμως, να απαιτούνταν κοινωνικές αποστάσεις, ενώ όλοι όσοι βρέθηκαν στη συγκεκριμένη συναυλία είχαν κάνει rapid test την ίδια μέρα, με απαραίτητη προϋπόθεση το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ύστερα από το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τεστ αντιγόνων, ένα κωδικός ερχόταν στο κινητό των συμμετεχόντων στο πείραμα ως επιβεβαίωση για την είσοδό τους στη συναυλία (τα εισιτήρια κυμαίνονταν στα 23 ευρώ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο έξι από τους παρευρισκόμενους είχαν θετικά COVID-19 test, δύο εβδομάδες μετά τη συναυλία, αριθμός -ποσοστιαία- που βρίσκεται κάτω του μέσου όρου μετάδοσης στον ισπανικό πληθυσμό. Τέσσερις από αυτούς αποδείχθηκε ότι  ήταν φορείς του ιού πριν από τη συναυλία.

"Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είχαμε μετάδοση κατά τη διάρκεια του event", δήλωσε ο ειδικός συνεργάτης του πειράματος, Josep Maria Llibre, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες.

Στο Palau Sant Jordi εμφανίστηκε η ισπανική μπάντα Love of Lesbian. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν ένα από τα διάφορα πειράματα (κι αυτό ήταν επιτυχές, όπως φάνηκε) που γίνονται τους τελευταίους μήνες για να ελεγχθεί το κατά πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορούν να διεξαχθούν ασφαλή events στον καιρό της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jay Z, Foo Fighters και Tina Turner ανάμεσα στα ονόματα που τιμούνται φέτος από τον θεσμό.

Ο τραγουδιστής ήταν 85 ετών.

FEATURED TODAY

 Μουσικός, κινηματογραφιστής, εσχάτως και επιμελητής της συλλογής GOST: A Spiritual Exploration into Greek Soundtracks (1975-1989) , ο Γιάννης Βεσλεμές μιλάει στον Βασίλη Σεβδαλή για όλα όσα συμβαίνουν δημιουργικά τελευταία στο σύμπαν του.

Όσο περιμένουμε την κινηματογραφική μεταφορά του Dune, βουτάμε στις σελίδες ενός άλλου βιβλίου του Frank Herbert, της Λευκής Πανώλης, που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και θυμίζει κάτι από τη ζωή μας τελευταία.

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Top