Πέθανε ο Chick Corea

Ο σπουδαίος jazz μουσικός, με καθοριστική συμβολή στο fusion, ήταν 79 ετών.

news.team
news.team

Πέθανε ο μεγάλος jazz μουσικός, Chick Corea, στα 79 του χρόνια, στις 9/2. 

H είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση στα social media του μουσικού, στην οποία μαθαίνουμε πως η αιτία θανάτου του ήταν μια σπάνια μορφή καρκίνου, που μόλις πρόσφατα είχε ανακαλυφθεί.  

https://www.facebook.com/chickcorea/posts/10158422599898924

Ο Chick Corea γεννήθηκε το 1941 στο Μασαχουσέτη σε μουσικό περιβάλλον και έμαθε πιάνο σε πολύ μικρή ηλικία.

Στη δεκαετία του '60 μπήκε στη μπάντα του Miles Davis, αντικαθιστώντας τον Herbie Hancock (ο οποίος Hancock πριν από αυτό είχε αντικαταστήσει τον Corea στη μπάντα του Mongo Santamaria) και συμμετείχε σε δίσκου του Davis όπως τα  In a Silent Way, Bitches Brew, A Tribute to Jack Johnson, On the Corner,  Live-Evil. Την ίδια δεκαετία, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Stan Getz και ο Dizzy Gillespie.

Ο Corea έφυγε από τη μπάντα του Davis το 1970 για να φτιάξει αρχικά το κουαερτέτο Circle και στη συνέχεια τους Return To Forever (ύστερα από έναν ομώνυμο σόλο δίσκο του). Στη διάρκεια της καριέρας του δημιούργησε διάφορα προσωπικά πρότζεκτ όπως οι  Chick Corea Elektric Band, Chick Corea Akoustic Band και Chick Corea New Trio, ενώ συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Herbie Hancock και ο Gary Burton.

Η συμβολή του Chick Corea στο fusion υπήρξε καθοριστική και εξακολούθησε να κυκλοφορεί μουσική μέχρι το τέλος (ο τελευταίος live δίσκος του, Plays, κυκλοφόρησε πέρυσι).  Απέσπασε συνολικά 23 Grammys στην καριέρα του, κάτι που τον κάνει τον jazz μουσικό με τις περισσότερες νίκες στο θεσμό των βραβείων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Carnage που μας υποσχέθηκε πριν λίγο καιρό ο Cave, είναι τώρα εδώ.

Ακούστε το mix της Ισλανδής για το Sonos Radio με τραγούδια «που έσωσαν τη ζωή της».

Ένα βγαλμένο από τα 70s poster-teaser μοιάζει να επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες για τον νέο δίσκο της St. ...

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Ελίνα Δημητριάδη, Δημήτρης Λιλής και Παναγιώτης Μένεγος αποχαιρετούν το γαλλικό δίδυμο που χόρεψε τον πλανήτη "harder, better, faster, stronger" για ...

Top