news.team

Δεν ήταν ιδιαίτερα διάσημος έξω από τον γαλλόφωνο κόσμο ο Γαλλο-Καναδός συνθέτης και μουσικός Julien Gauthier, όμως ο τραγικός του θάνατος τον κατέστησε παγκόσμια είδηση.

Γαλλικής καταγωγής, ο Gauthier μεγάλωσε στον Καναδά, πριν επιστρέψει στο Παρίσι για σπουδές στο National Conservatory of Music and Dance. Ως συνθέτης, ακολουθούσε μη αναμενόμενα μοτίβα και το 2016 κέρδισε κάμποση προσοχή με το φιλόδοξο έργο "Symphonie Αustrale", το οποίο υλοποίησε για την Orchestre Symphonique De Bretagne ύστερα από 5 μήνες επιτόπιων ηχογραφήσεων (field recordings) στο ακατοίκητο αρχιπέλαγος Κεργκελέν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, το οποίο αποτελεί έδαφος της Γαλλίας. Τόση ήταν μάλιστα η αίσθηση που προκάλεσε η "Symphonie Αustrale", ώστε τιμήθηκε και με ειδικό γραμματόσημο που έβγαλε το ταχυδρομείο των υπερπόντιων κτήσεων της Γαλλίας που καλύπτονται κάτω από την επωνυμία French Southern and Antarctic Lands.

Έκτοτε, ο Julien Gauthier συνέχισε σε ανάλογα μονοπάτια, ενώ παράλληλα έκανε και τολμηρές συμπράξεις με καλλιτέχνες από τη Συρία και το Μαρόκο. Σκοπεύοντας να παρουσιάσει ένα νέο έργο μεγάλης κλίμακας, με field recordings παρμένα από φυσικές πηγές, ταξίδεψε πρόσφατα πίσω στον Καναδά, ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού Mackenzie στα πυκνά δάση της Βορειοδυτικής Περιοχής. Δεν πήγε φυσικά μόνος του, αλλά μαζί με τη βιολόγο Camille Toscani, με την οποία ξεκίνησε από το Fort Providence με στόχο να φτάσουν στο Inuvik, διατρέχοντας πάνω από 1.000 μίλια άγριας φύσης.

Στη διαδρομή, ωστόσο, τον περίμενε ένα τραγικό φινάλε, μόλις στα 44 του. Όπως είπε δηλαδή η Toscani στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο Gauthier δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση ενώ είχαν κοιμηθεί στα περίχωρα του χωριού Tulita, από καφέ αρκούδα (τύπου γκρίζλι), η οποία μπήκε στον καταυλισμό τους και τον τράβηξε μακριά, ώστε να τον κατασπαράξει ανενόχλητη.

Η ορεινή αστυνομία του Καναδά δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την ταυτότητα του Gauthier, ανακοίνωσε όμως ότι διεξάγει έρευνα για την επίθεση, στα πλαίσια της οποίας πυροβόλησε και σκότωσε μια καφέ και μια γκρι αρκούδα, ώστε να υπάρξει επίσημο πόρισμα ύστερα από εξέταση του περιεχομένου των στομαχιών τους. Οι αρκούδες στην περιοχή αφθονούν, ωστόσο πολύ σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους -τα τελευταία 20 χρόνια έχουν υπάρξει μόλις 4 κρούσματα. 

{youtube}ELqA5gVej0M{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured