Τη Δευτέρα το βράδυ, το Six d.o.g.s. υποδέχτηκε τρία παιδιά από το Michigan, τους Heaters. Η έμφαση οφείλεται να δοθεί στο «παιδιά», όχι σαν σημάδι υποτίμησης, αλλά σαν δείγμα φρεσκάδας και ταλέντου. Το ιδιαίτερο μουσικό brand τους μας σέρβιρε ένα μείγμα από fuzz, garage και psych-pop επιρροές, με έντονη μυρωδιά από Allah-Las.

Heaters_2.jpg

Η βραδιά ξεκίνησε με τους δικούς μας Nerrves, μία garage/punk μπάντα με περίπλοκες κιθαριστικές δομές που φαίνεται να έχουν αναφορές στο math rock. Το καλό παίξιμο (με ειδική μνεία στα build-ups από τα πλήκτρα) δεν δικαιολογεί τη χλιαρή αντίδραση του σχετικά ολιγάριθμου κοινού. Η μπάντα υπήρξε αρκετά αφοσιωμένη στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας, μην αποφεύγοντας τον κίνδυνο της μονοτονίας ανά στιγμές, κάτι που έγινε αντιληπτό, μιας και το κοινό φάνηκε εντέλει να καλωσορίζει τις μεταβολές σε ρυθμό και ύφος, με τους Nerrves να αφήνουν έτσι τη σκηνή έχοντας κερδίσει κάπως τον κόσμο.

Heaters_3.jpg

Έπειτα τη σκυτάλη πήραν οι Heaters, με τον ήχο τους να γίνεται σταδιακά όλο και πιο συνεκτικός κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Οι fuzz αναφορές τούς βοήθησαν στην οικοδόμηση μίας «βαρύτερης» ατμόσφαιρας, η οποία εξισορροπούνταν όμως από τις ψυχεδελικές μουσικές εφαπτόμενες.

Heaters_4.jpg

Οι στρώσεις των φωνητικών από τον μπασίστα και τον κιθαρίστα των Αμερικανών δημιουργούσαν πότε αρμονικές και πότε αιχμηρές μελωδίες, οι οποίες έδεναν καλαίσθητα με τις πολύ καλές ρυθμικές υφές των ντραμς, όπως και με τον fuzzy ήχο της κιθάρας. Ειδική αναφορά χρήζουν τα κιθαριστικά σόλο, που οδηγούσαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον χτίσιμο της όλης ατμόσφαιρας.

Heaters_5.jpg

Τα κομμάτια έρρεαν λοιπόν το ένα μέσα στ’ άλλο, δημιουργώντας μια δομή χωρίς εμφανείς ραφές. Παρολαυτά, η ψυχεδελική διάθεση του γκρουπ ίσως να στηριζόταν καλύτερα από απλούστερα μοτίβα –ειδικά από τη ρυθμική πλευρά της μουσικής των Heaters– καθώς η ένταση δεν άφηνε στην παραισθητική διάθεση που φαινόταν να προσπαθεί να μεταλάβει η μπάντα τα απαραίτητα περιθώρια για να λάμψει. Προς το τέλος του (βραχύβιου) set, μάλιστα, ο κιθαρίστας αντάλλαξε όργανο με τον μπασίστα, χωρίς να εντοπιστεί ιδιαίτερη διαφορά στην ποιότητα ή στη διάθεση του ήχου.

Το live τελειώσε με το κοινό να χειροκροτά αρκετά ζεστά τους Αμερικανούς κι εκείνους να αποχωρούν από τη σκηνή χωρίς φανφάρες, αλλά και χωρίς encore.

{youtube}EFGwIl44azM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured