Πειράζει αν παίζεις σε μια μπάντα δέκα χρόνια και δεν έχεις βγάλει δίσκο; Όχι, καθόλου. Ειδικά αν στην πορεία έχεις καταφέρει να φτιάξεις όνομα. Γιατί για κάποιους τα live μετράνε περισσότερο. Οι 700 Machines κυκλοφόρησαν πρόσφατα το ντεμπούτο άλμπουμ τους και έχουν κάτι να μας πουν…  

Πότε δημιουργήθηκε το γκρουπ και με ποιες φιλοδοξίες;

 

Οι  700 Machines δημιουργήθηκαν το 1999 με σκοπό να επιβιώσουν στην παράνοια της πόλης που ζούμε, παίζοντας την αγαπημένη τους μουσική.

 

Γιατί πέρασαν δέκα χρόνια για να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο σας;


Το να αυτοχρηματοδοτείς το έργο σου δεν είναι εύκολη υπόθεση και σε συνδυασμό με τις εναλλαγές των μελών το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Πρέπει να αναφέρουμε ότι είχαν προηγηθεί και άλλες ηχογραφήσεις σε μορφή demo, οι οποίες μοιράστηκαν σε φίλους και στάλθηκαν σε διάφορα μουσικά έντυπα ανά τον κόσμο. Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι άργησε πολύ η κυκλοφορία, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Πώς γράφετε τραγούδια; Μπορεί ο καθένας που ξέρει κιθάρα να γράφει ή είναι ταλέντο των λίγων;

Για πολλούς το ταλέντο είναι θείο δώρο και μοιράζεται σε λίγους εκλεκτούς, για άλλους υπάρχει σε όλους και αυτό που χρειάζεται είναι να καλλιεργηθεί. Πιστεύουμε ότι για να γράψεις τραγούδια δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι o Nτίλαν ή ο Μότσαρντ, αλλά να έχεις ψυχή, πίστη και όρεξη για δουλειά.

Η μουσική σας έχει επιρροές από Who, Stooges και γενικώς σχήματα των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Πόσο δύσκολο είναι να πατήσει κάποιος πάνω σε αυτά τα γκρουπ και ταυτόχρονα να κάνει κάτι μοναδικό;


Οι επιρροές είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσεις το μουσικό σου καλειδοσκόπιο, το οποίο θα εκφράζει την καθημερινότητα που βιώνεις σήμερα. Είναι σημαντικό να έχεις τα καλύτερα υλικά. Επηρεάζεσαι από τους παλαιότερους και προσθέτεις τη δική σου πραγματικότητα.

 

Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε το cd σας στα δισκοπωλεία μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας;


Το να αντικρίζεις την Ιθάκη μετά από μια δεκάχρονη περιπέτεια, είναι συγκινητικό στην αρχή. Όμως, γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι η Οδύσσεια δεν έχει ακόμα τελειώσει, απεναντίας τώρα πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να συνεχίσεις.


Έχετε κάνει support σε γκρουπ όπως οι MC5 και οι Godfathers. Προτιμάτε να παίζετε μπροστά σε ένα μικρό αλλά μυημένο κοινό ή σε πολύ κόσμο που πιθανόν να μην σας γνωρίζει;


Σίγουρα το να παίζεις μπροστά σε ένα μυημένο κοινό σου δημιουργεί το συναίσθημα ότι αποτελείς μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από εσένα. Είναι η πρωτόγονη δύναμη της φυλής, της ομάδας, της οικογένειας. Όταν το έργο σου κερδίσει κάποιους που μέχρι τώρα δεν σε γνώριζαν, η ικανοποίηση είναι εξίσου μεγάλη γιατί ξέρεις ότι σίγουρα δεν είσαι μόνος. Υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες!

 

 

Η Ελλάδα έχει βγάλει κατά καιρούς πολλούς σπουδαίους δημιουργούς, αλλά τα γκρουπ που πραγματικά είχαν κάτι να πουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Γιατί πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό;

 

Δεν πιστεύουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσον αφορά στον χώρο στον οποίο κινούμαστε. Αν αναφέρεσαι σε δημιουργούς όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι, πρόκειται για διαφορετικό θέμα.

 

Αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε σε δύο-τρεις ανθρώπους από το παγκόσμιο ροκ στερέωμα, αρκεί να ζουν, ποια θα ήταν αυτοί και τι θα τους λέγατε;

 

Κιθ Ρίτσαρτνς: Αν καταφέραμε να αρθρώσουμε άλλη λέξη πέρα από hello και goodbye, θα τον ρωτάγαμε τι παίρνει και αν θα ήταν πρόθυμος να το μοιραστεί μαζί μας.

Ρόκι Έρικσον: Έχεις περιπλανηθεί με ζόμπι, έχεις μιλήσει με δαίμονες. Θα θέλαμε να αποκαλύψεις τι σου εκμυστηρεύτηκαν για την άλλη πλευρά.

Μπομπ Ντίλαν: Πόσες από τις ιστορίες που έχεις πει για τον εαυτό σου είναι αληθινές;

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured