Τα τελευταία χρόνια -με το απαραίτητο πανδημικό διάλειμμα δύο καλοκαιριών- το συναυλιακό και χορευτικό καλοκαίρι ανοίγει παραδοσιακά στην πόλη με ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά φεστιβάλ που θα μπορούσε να δει αυτή η πόλη, ένα φεστιβάλ που άλλαξε σε ανύποπτο χρόνο τα δεδομένα της αθηναϊκής dance σκηνής. Το ΑDD Festival μετράει αντίστροφα για τη φετινή, ανανεωμένη εκδοχή του που θα τον βρει σε νέο χώρο, την κομμένη και ραμμένη για underground electronica Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη, όπου κάπου μεταξύ παλιών εργοστασίων και αποθηκών θα ξεδιπλωθεί ένα εκλεκτό, άχαστο line -up το διήμερο 12 και 13 Μαίου.

Και μπορεί να είναι πάρα πολλοί αυτοί που ανυπομονούν -και όχι άδικα- για να δουν επί σκηνής τους πολυπόθητους The Comet Is Coming live, να απολαύσουν την συμβαίνει τώρα -τώρα όμως- electronica των Overmono, να γουστάρουν με την σταθερά που ακούει στο όνομα Maceo Plex και να ταξιδέψουν με τον τον αγαπημένο της ηλεκτρονικής ζώνης των «εναλλακτικών» ραδιοφώνων Rival Consoles ωστόσο το φετινό ADD έχει να επιδείξει τον ίσως πιο ισχυρό εγχώριο βραχίονα στην ιστορία του με djs, παραγωγούς και acts που διανύουν την καλύτερή και πιο δημιουργική τους περίοδο και αναμένεται να κλέψουν τις δικές τους εντυπώσεις αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν και τίποτα να ζηλέψουν από πολλούς «διεθνείς» καλεσμένους.

 

ΚOSTADIS live: Geo Pop για την ελίτ

https://www.instagram.com/p/CrLHkFwoR-B/

Όσοι έχουν φάει τα Bordeline και τα λοιπά πειραματικά ηλεκτρονικά φετστιβάλ με το κουτάλι σίγουρα κάπου έχουν πετύχει αυτόν τον εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό, DJ και παραγωγό, έναν τεχνίτη του ήχου και των live electronics εφάμιλλο πολλών κορυφαίων sound artists που φιγουράρουν στα μεγάλα line -ups των ηλεκτρονικών φεστιβάλ του εξωτερικού. Ο Κωσταντής Μιχαήλ, γνωστός και από τις συνεργασίες του με ένα ευρύτατο φάσμα διαλεχτών εγχώριων acts από τους In Trance 95 μέχρι τους Lost Bodies, έχει αφιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο experimental solo project του KOSTADIS με θεαματικά αποτελέσματα. Το πιο πρόσφατο αυτών το album Emerald, ένα  σύνολο ηχογραφήσεων, το οποίο -όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος- αποτελεί μια δήλωση neo geo pop έξαρσης, που μεταφέρει αμέσως τον ακροατή σε ένα αισθησιακό ονειρικό τοπίο, ένα πανόραμα από πειραγμένα vocals, downbeat και minimal electronics που αγγίζουν την κοσμική διάσταση της μουσικής. Αυτό το σύγχρονο synth πανόραμα θα γευτούν όσοι βρεθούν στο open air stage του ADD Festival τη νύχτα της Παρασκευής 12 Μαϊου και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσουν.

 

Lip Forensics live: Unrest, Rise Up

https://www.instagram.com/p/Cr6FHj2o_b0/

Δύο χρόνια πέρασαν με κλωτσιές μπάσου, αδίστακτες μπότες κρουστών, New Wave - κοφτερές κιθάρες, vocoder και synth punk μελωδίες που τρυπάνε και ταξιδεύουν μακριά από εδώ. Ο Zade σκεφτόταν ατμόσφαιρες και ο Ekelon ρυθμούς. Το αποτέλεσμα κυκλοφορεί από τη Veego Records, ακούγεται δυνατά και φέρει το όνομα Apophenia - ένας δίσκος που μιλάει την αγγλική γλώσσα αλλά άμα ακούσεις προσεκτικά κρύβει και μερικά ελληνικά γι’ αυτούς που δεν φοβούνται και περιέχει νοσταλγικές εκπλήξεις και down-to-earth διαλείμματα για όλους τους αμετανόητους μύστες της κουλτούρας του dancefloor.

Οι Lip Forensics, άκρως φορμαρισμένοι, είναι στα καλύτερά τους και το αποδεικνύουν με αυτήν την κυκλοφορία αλλά και τις εμφανίσεις τους τους τελευταίους μήνες, διευρύνοντας πανάξια το κοινό τους. Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα και ουσιαστικά acts της εγχώριας «εναλλακτικής» σκηνής, ένα ντουέτο που δεν μπορείς να χορτάσεις, live στο open air stage του ADD, το Σάββατο 13 Μαϊου, στον δρόμο για τη δικιά τους κορυφή.

 

Μetaman live: Πόσα excel συμπλήρωσες σήμερα;

https://www.instagram.com/p/CsDmtnQsWG8/

O πρώτος δίσκος του Θωμά Γουναρόπουλου a.k.a. Metaman με τίτλο ΙΡΙΝΑ έσκασε το 2020 μαζί με την πανδημία καταλαμβάνοντας εξαπίνης εκείνο τα σκοτεινά νυκτόβια πλάσματα  που μεγάλωσε με Λένα Πλάτωνος και Στέρεο Νόβα, με ένα ακαταμάχητο feature με την ίδια την «ιέρεια» Πλάτωνος και μια άρτια αισθητική πρόταση που σηματοδότησε αθόρυβα, με μετερίζει την Won Ton Records, μια νέα άνοιξη για τη synth  experimental δημιουργία. Η συνέχεια γράφτηκε δύο χρόνια μετά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την κυκλοφορία του δίσκου ΜΑΤΑΙΩΣΗ που έφτασε επάξια σε ακόμα περισσότερα αυτιά, μιας και βρέθηκε καβάλα στο κύμα μιας new age, αναβιωτικής τάσης, του dark synth λυρισμού περασμένων δεκαετιών. Ο Metaman, που μεταξύ άλλων έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ενδιαφέρων DJ και selector, θα βρεθεί κι αυτός live live στο open air stage του ADD, το Σάββατο 13 Μαϊου για να χορέψει με beats και ποίηση τους Αθηναίους που συμπλήρωναν όλη την εβδομάδα exceλόφυλλα  σε σκοτεινούς υπαρξιακούς διαδρόμους λίγες εβδομάδες πριν πάρουν τα νησιά στη χώρα του όπα.

 

 

Too Many DJs

Ναι οι 2manyDJS θα βρεθούν και αυτοί στα decks του ADD Festival αλλά στο διήμερο φεστιβάλ θα δώσουν beats, χορό και πόνο και πολλοί εκπρόσωποι της εγχώριας DJ αφρόκρεμας. Από τον εδραιωμένο πια στη εγχώρια indie – dance  κουλτούρα Chevy και τις πολυποίκιλες disco διαθέσεις του μέχρι τον ακαταπόνητο «εργάτη» της αθηναϊκής dance σκηνής και πρώτο βιολί του ίδιου του ADD Festival ClubKid, από τον επί σειρά ετών resident του six d.o.g.s. a.metz μέχρι την βασίλισσα των μικρών ωρών k.atou κι από την Maria Politi των DISCOSODOMA πάρτι στην Nausicaä του REVOLT! party label το φετινό ADD Festival κατεβαίνει με ένα urban DJ roster για φίλημα, από τα πιο δυναμικά, σύγχρονα που θα μπορούσε να σχεδιάσει.

Dance Till You Can’t Dance No More.

https://www.instagram.com/p/CnMzk7wrQdE/

 

Το ADD επιστρέφει για 4η φορά, με συνολικά 61 καλλιτέχνες, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου, αυτή τη φορά στη Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια, την πρόσβαση και τις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών εδώ.

 

Διαβάστε επίσης: Είναι οι Overmono οι νέοι Bicep;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured