Διονύσης Σαββόπουλος  - Το Περιβόλι Του Τρελλού

1969: O άνθρωπος κάνει τα πρώτα του βήματα στο φεγγάρι και ο Νιόνιος διαχρονικές τραγουδάρες: “Είδα Την Άννα Κάποτε’’, “Τα Παιδιά Που Χάθηκαν’’, “Ωδή Στον Γεώργιο Καραϊσκάκη’’, “Το Περιβόλι’’.

Aphrodite’s Child - 666

1972: η Βρετανία αποκαθιστά τις διπλωματικές της σχέσεις με την Κίνα μετά από 22 χρόνια, αποσύροντας ταυτόχρονα τον πρόξενό της από την Ταϊβάν. O Βαγγέλης Παπαθανασίου και η παρέα του αποκαθιστούν το πληγωμένο από τη δικτατορία γόητρο της Ελλάδας στο εξωτερικό με έναν υποδειγματικά ψυχεδελικό δίσκο. Έξω, πάμε καλά …

Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon

1973: 19 κράτη αρχίζουν συνομιλίες στη Βιέννη, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στην Ευρώπη. 1η Μαρτίου, κυκλοφορεί  ένας από τους δίσκους-ορόσημα της ροκ μουσικής.

The Who - Tommy

1975: Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ιδρύουν τη Microsoft στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, ενώ οι Who παρουσιάζουν σε φιλμ τη ροκ όπερα Tommy. Ο βασικός στόχος των στίχων του άλμπουμ ήταν να περιγράψει τη ζωή ενός τυφλού, κωφού και χαμηλής νοημοσύνης αγοριού και την προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Αγαπάμε Who.

Queen - A Night At The Opera

1975: Μάλλον η Χρονιά της Ροκ Όπερας. Τελειώνει επίσημα ο πόλεμος του Βιετνάμ, αλλά οι Queen χτυπούν αλύπητα και μας στέλνουν μαζικά αδιάβαστους με αυτόν τον δίσκο.

91cEkeinos_2.jpg

Socrates Drunk The Conium - Phos

1976: H Κίνα θρηνεί τον θάνατο του «Μεγάλου Τιμονιέρη» Μάο Τσετούνγκ, στο Σεβέζο της Ιταλίας λαμβάνει χώρα η πρώτη μεγάλη οικολογική καταστροφή της Ευρώπης, ενώ στην Αργεντινή ο Χόρχε Βιντέλα ανατρέπει με στρατιωτικό πραξικόπημα την Ιζαμπέλα Περόν.

Και όμως, οι Socrates βλέπουν παντού ΦΩΣ! "Mountains" και “Starvation” σε παραγωγή Βαγγέλη Παπαθανασίου, ατέλειωτες ώρες σκυμμένοι για να βγάλουμε τα  riffs…

Νίκος Παπάζογλου - Η Εκδίκηση Της Γυφτιάς

1978: καθιερώνεται, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, η 35ετία για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη σύνταξη στα 58... Χαχαχα, σε καλό σας!!!

Α, ναι! Η Γυφτιά… Μετά από αυτήν τη συνεργασία του Παπάζογλου με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Μανώλη Ρασούλη, τίποτα δεν θα ήταν πια ίδιο στο ελληνικό τραγούδι

Θάνος Μικρούτσικος  - Σταυρός Του Νότου

1979:  7 Φεβρουαρίου, ο Πλούτωνας κινείται εντός της τροχιάς του Ποσειδώνα, για πρώτη φορά από τότε που ανακαλύφθηκε. Αγαπημένος Καββαδίας, αγαπημένος Θάνος, αγαπημένη Θάλασσα, αγαπημένα Ταξίδια.

Dire Straits - Dire Straits

1979: Υπογράφεται η Συνθήκη Ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Ο Mark Knopfler και η παρέα του, ζωγραφίζουν… Καίμε τις κιθάρες μας στις αυγουστιάτικες φωτιές στην παραλία.

Michael Jackson - Thriller

1982: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύεται με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας Οι Δρόμοι της Φωτιάς. Ο Michael Jackson κυκλοφορεί το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ, ever! Εξωγήινες ενορχηστρώσεις, εξωγήινα beat, εξωγήινος Michael…

{youtube}P4NCDkY0ftA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured