Η άνοιξη πάντα έχει τον τρόπο της να σου ανοίγει τη διάθεση, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η φύση αναγεννάται, ο κόσμος ξεμυτίζει από τα σπίτια του όλο και πιο πολύ για να απολαύσει τις ηλιόλουστες βόλτες στην πόλη και φυσικά πραγματοποιείται ένα δυναμικό ξεκίνημα στον τομέα των lives. Είναι η εποχή που προετοιμάζεται το έδαφος για το καυτό συναυλιακό καλοκαίρι, υπεύθυνο για τόσες και τόσες υπέροχες, γλυκές αναμνήσεις. Σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες χαραγμένες στη μνήμη κατακλύζουν το μυαλό σου, συνθέτοντας ένα άτυπο best of των καλύτερων μουσικών εμπειριών σου. 

Μια από αυτές και εκείνο το τριήμερο στα Κουφονήσια, το καλοκαίρι του 2014. Το Up Festival διοργανώνεται για τέταρτη φορά και φιλοξενεί το πιο φιλόδοξο line up του μέχρι τότε. Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Last Drive, Baby Guru και τόσοι ακόμα εγχώριοι καλλιτέχνες μαζεμένοι στην πιο ξακουστή και ειδυλλιακή παραλία του Άνω Κουφονησίου. Δεύτερες σκέψεις δεν χρειάστηκαν. Τηλέφωνο σε φίλο παύλα σταθερό συνοδοιπόρο σε περιπέτειες, ένα μεγάλο σακίδιο στον ώμο γεμάτο με καλοκαιρινά ρούχα, τα κόκκινα All-Star που μόλις είχα αγοράσει και δεν αποχωρίζονταν από τα πόδια μου, και φύγαμε για τη δημιουργία καλοκαιρινών αναμνήσεων, με κιθαριστική ηχητική επένδυση!

starrr.jpg

Το Άνω Κουφονήσι είναι τόσο μικρό που δεν χρειάζεσαι καν μεταφορικό μέσο. Μπορείς να πας από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη. Όπερ και εγένετο, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ. Μια βόλτα σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της ενδοχώρας. Τα All-Star Chuck Taylor κατάπιναν τα χιλιόμετρα με χαρακτηριστική ευκολία, προσφέροντας παράλληλα άνεση και στυλ, κάνοντας δικό μας κάθε σοκάκι και δρόμο του νησιωτικού τοπίου. Παρεμπιπτόντως, κανένα παπούτσι πιο ιδανικό για κάτι τέτοιο από το ιστορικό μοντέλο της Converse, που έχει ξεπεράσει έναν αιώνα ζωής και ύπαρξης, και προς μεγάλη μου χαρά κοσμούσε τα πόδια μου. Μιλάμε για μνημειώδη αντοχή εκτός από το απαράμιλλο coolness του! 

Πίσω, όμως, στο Άνω Κουφονήσι όπου το τριήμερο που ακολούθησε σημαδεύτηκε από ερμηνείες-φωτιά, με τον Γιάννη Αγγελάκα να σημαδεύει τη νύχτα με τις παθιασμένες ερμηνείες του, τα ψυχωμένα φωνητικά του και την ιδιαίτερη συνθετική γραφή του. Η παρέα των Last Drive πάλι επιβεβαίωσε γιατί παραμένει σταθερή αξία επάνω στο σανίδι εδώ και δεκαετίες, οι Baby Guru απέδειξαν γιατί απολαμβάνουν το status που κατέχουν μεταξύ της νέας γενιάς της indie σκηνής.

converseimg12.jpg

Κερασάκι στην τούρτα η εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη. Του τραγουδοποιού που μετέτρεψε την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ σε ένα μεγάλο, απέραντο πάρτι, με χορό, χαμόγελα, κλεφτές, λάγνες ματιές, αμέτρητα sing along στιγμιότυπα και αλλεπάλληλο τσούγκρισμα ποτηριών. Η χαρά ξεχείλιζε, τα χοροπηδητά έδιναν και έπαιρναν και το συναίσθημα είχε χτυπήσει κόκκινο - τόσο κόκκινο όσο και τα All-Star μου, που κέρδισαν και κοπλιμέντα για την απόχρωσή τους. Αξέχαστες στιγμές από ένα διονυσιακό σκηνικό ηχητικά ντυμένο από ένα μεθυστικό χαρμάνι αιθέριων, διαχρονικών μελωδιών.

Κοινή απόφαση με τον φίλο-συνοδοιπόρο στην τρέλα, μια βουτιά στην θάλασσα στο Πορί, για να κλείσει χαρακτηριστικά αυτό το ξέφρενο τριήμερο συναυλιακού ξεφαντώματος. Βγάζουμε τα ρούχα μας και τα μονάκριβα Converse Chuck Taylor μας με συνοπτικές διαδικασίες και τρέχουμε σαν μικρά παιδιά στα κρυστάλλινα νερά. Βουτιές, κολύμπι, κουβέντα με λοιπούς θεατές που είχαν την ίδια ιδέα και δημιουργία στιγμών που εντυπώνονται για πάντα στην μνήμη.

stariin.jpgΒγαίνουμε έξω και ξεκινάμε να βάζουμε ρούχα - παπούτσια. Χμ, παπούτσια; Κάτι δεν πάει και πολύ καλά με τα All-Star μου. Το να τα βάλω φαίνεται απίθανο, γεγονός που αρχικά απέδωσα στα βρεγμένα άκρα μου, αλλά και το αλκοόλ στο στομάχι μου. Μετά από συνεχόμενες προσπάθειες διαπιστώνω πως το ζευγάρι είναι μινιατούρα μπροστά στα πόδια μου και σηκώνω το κεφάλι μου για να αρχίσω το ψάξιμο. Λίγα μέτρα πιο δίπλα βλέπω μια κοπέλα να έχει φορέσει ένα ζευγάρι κόκκινα All-Star, τα οποία την έκαναν να μοιάζει με παπουτσωμένο γάτο, να με κοιτάει ενώ προσπαθώ να φορέσω δυο παπούτσια τουλάχιστον 7 νούμερα πιο μικρά από τα πόδια μου και να χαμογελάει με το πιο γλυκό χαμόγελο που θα μπορούσα να φανταστώ. Οι συστάσεις ήρθαν αβίαστα, το ίδιο και η βραδινή συζήτηση, μέχρι να μας βρει το ξημέρωμα. Ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων, ιδεών, ονείρων, αλλά και φιλοφρονήσεις για την επιλογή υποδημάτων, εξυμνώντας για ώρα το ιστορικό μοντέλο της Converse που δεν λείπει από την ντουλάπα κανενός σταθερού επισκέπτη συναυλιών.

Τρία χρόνια μετά, εν όψει της συναυλιακής περιόδου που ανεβάζει σιγά σιγά στροφές, σκέφτομαι εκείνη την νύχτα και σκάω ένα μειδίαμα. Δεν είναι και εύκολο βέβαια να την ξεχάσω μιας και ακόμα καμιά φορά βρίσκω τον εαυτό μου να πάει να φορέσει το (ίδιο) λάθος ζευγάρι κόκκινα All-Star. Δεν είναι άλλωστε και δύσκολο, μιας και πλέον στέκουν το ένα πλάι στο άλλο, σε μια γωνιά του σπιτιού, κάτω από την κορνιζαρισμένη αφίσα εκείνου του Up Festival. Το οποίο εδραίωσε όχι μόνο την μεταξύ μας αγάπη, αλλά και την σχέση ζωής μας με τα All-Star Chuck Taylor της Converse. Που κατέκτησαν τις καρδιές μας, ακριβώς όπως κάνουν εδώ και περίπου έναν αιώνα, αλλά και αποτελούν αφορμή για γνωριμίες που κρατάνε για πάντα. 

*Για ακόμα περισσότερες ιστορίες συναυλιακής τρέλας, από μουσικογραφιάδες, ανθρώπους της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και καλλιτέχνες, έρχονται στην επετειακή έκδοση του SONIK που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5/05!

Φωτογραφίες: Καψαμπέλη Μαρίζα

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured