Gbotbf_2.png

BLACKDRAWN

Η εμπειρία του ημιτελικού της Θεσσαλονίκης ήταν πρωτόγνωρη, όντας η πρώτη μας φορά σε έναν τέτοιον διαγωνισμό –πρωτάθλημα, ωραίες νέες γνωριμίες και καλό τεστάρισμα δυνατοτήτων. Αυτό που κρατάμε ως μάθημα, είναι το επίπεδο ετοιμότητας που πρέπει να έχεις. Τα πράγματα επίσης στο Global Battle of the Bands αποδείχθηκαν υπέρ το δέον διαφανή, άρα, αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει, ας το πράξει άφοβα.

Για να διακριθείς σε μια τέτοια διοργάνωση, χρειάζεται συνέπεια, ενέργεια, αλλά και να το διασκεδάσεις... Οι προσδοκίες μας για τη συνέχεια είναι πρώτα-πρώτα να είμαστε γεροί για να μπορούμε να παίζουμε για πολλά ακόμα χρόνια, να ακουστεί η μουσική μας σε όσα περισσότερα ζευγάρια αυτάκια γίνεται και βέβαια να πάρουμε το πρωτάθλημα, χαχαχαχαχα!!! Stay metal!!!

Gbotbf_3.png

HOI-POI FARPLANE WIND

Γενικά, πολύ καλό το Global Battle of the Bands. Νομίζουμε πως η όλη εμπειρία μας έφερε και πιο κοντά σαν μπάντα, πνευματικά και σωματικά. Το μάθημα που πήραμε είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ανοιχτό μυαλό τα διάφορα περίεργα δρώμενα της ζωής, καθώς και να αποδεχόμαστε τις μικροαλλαγές που προκαλούν στη ρευστή ψυχοσύνθεσή μας. Υπάρχει ίσως καχυποψία για τέτοιου τύπου διαγωνισμούς, αλλά οι δικοί μας fans μας αγαπάνε υπερβολικά πολύ για να είναι καχύποπτοι.

Για να διακριθεί κανείς σε μια τέτοια διοργάνωση, χρειάζεται υγιεινή διατροφή, νεύρα από ατσάλι και γρανιτένιο physique. Για τη συνέχεια, θέλουμε να ρίξουμε την παγκόσμια συνωμοσία της μουσικής βιομηχανίας με το νέο, επερχόμενο άλμπουμ μας! Εκτός αν εννοείτε για το τελικό του Global Battle of the Bands, όπου σκοπεύουμε να περάσουμε καλά και κατά πάσα πιθανότητα να γνωρίσουμε κι άλλους κουλ ανθρώπους. Α, και να νικήσουμε.

Gbotbf_4.png

NEW DAY SLAVE

Η συμμετοχή μας στον ημιτελικό Θεσσαλονίκης του Global Battle of the Bands ήταν μία από τις πιο αξιοσημείωτες εμπειρίες που έχουμε ως τώρα σαν μπάντα. Και το γεγονός ότι προκριθήκαμε, την έκανε ακόμα καλύτερη! Όσο για το μάθημα που κρατάμε... Οι κόποι ανταμείβονται! Τώρα, σε κάποιον καχύποπτο απέναντι σε μουσικούς διαγωνισμούς fan θα απαντούσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατάς τέτοια στάση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ψήφισε τη μπάντα που πραγματικά σε εντυπωσίασε, που πιστεύεις πως αξίζει, και τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Για να διακριθεί μια μπάντα σε μια τέτοια διοργάνωση χρειάζεται σίγουρα σκληρή δουλειά. Πρέπει σε αυτά τα 10 λεπτά να είσαι έτοιμος και να τα δώσεις όλα πάνω στο stage. Μια καλή εμφάνιση στην Αθήνα, θα θέλαμε για τη συνέχεια. Και –γιατί όχι;– την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό!

Gbotbf_5.png

SLEEPING BUGS

Η συμμετοχή στον Β' ημιτελικό του ελληνικού Global Battle of the Bands ήταν σίγουρα μια εκπληκτική εμπειρία: όχι απλώς είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε ένα ευρύ κοινό, αλλά (το κυριότερο) κάναμε νέες γνωριμίες με άτομα που αλλιώς ίσως να μην γνωρίζαμε ποτέ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να μας έμεινε ως «μάθημα», γενικά κάθε live μάς υπενθυμίζει ότι, για να παίξεις καλά και να διασκεδάσεις, απαιτείται να γνωρίζεις καλά και αυτούς με τους οποίους μοιράζεσαι τη σκηνή.

Κάτι στο οποίο διαφέρει το Global Battle of the Bands από άλλους μουσικούς διαγωνισμούς, είναι πως, ενώ υπάρχει τέτοιο μεγάλο έπαθλο και θεωρητικά οι μπάντες θα έπρεπε να μάχονται γι' αυτό, επικρατεί πνεύμα συνεργασίας και φιλικότητας. Το οποίο σε εμπνέει: πραγματικά το ευχαριστιέσαι να είσαι μέρος του συγκεκριμένου διαγωνισμού, με το τελικό αποτέλεσμα να έρχεται έτσι δεύτερο. Απαραίτητο για να διακριθεί ένα συγκρότημα σε μια τέτοια διοργάνωση είναι η ικανότητά του να επικοινωνεί με το κοινό. Και, φυσικά, να έχει καλοδουλεμένα τραγούδια.

Γενικά θέλουμε να κάνουμε διάφορα live μέσα στη χρονιά, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη μουσική μας. Συγκεκριμένοι στόχοι που έχουμε για φέτος είναι κυρίως να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στη δημιουργία του πρώτου μας δίσκου (μέχρι το τέλος της χρονιάς) και, επίσης, αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε, να πάμε και στο Schoolwave.

Gbotbf_6.png

UNDERHILL WEST

Ζήσαμε μια πολύ όμορφη εμπειρία στον ημιτελικό της Θεσσαλονίκης. Ένα άψογα οργανωμένο πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα (οργάνωση, διαφήμιση, υποστήριξη, διαφάνεια, ομαδικό πνεύμα, συμπεριφορά και πολλά άλλα), πολύ υψηλό επίπεδο από όλες τις συμμετοχές (συνθέσεις, performance, επαγγελματισμός κλπ.), όπως και ένα υπέροχο κοινό, το οποίο αντιδρούσε με πολύ ενθουσιασμό σε όλες τις μπάντες, δημιουργώντας έτσι εκρηκτική ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια σε όσους οργάνωσαν και βοήθησαν τη συγκεκριμένη βραδιά, πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα γκρουπ που συμμετείχαν και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρακολούθησαν τις συναυλίες. Όλα αυτά μαζί, συνέθεσαν μια υπέροχη, ενθουσιώδη, εκρηκτική εμπειρία για μας! Μάθημά μας είναι να φροντίσουμε να ζήσουμε όσο πιο έντονα και ενθουσιωδώς ευκαιρίες σαν το Global Battle of the Bands, γιατί από μία τέτοια διαδικασία μόνο πιο εξελιγμένος μπορείς να βγεις.

Δεν θα παίρναμε την απόφαση να συμμετάσχουμε σε έναν διαγωνισμό, αν πρώτα δεν ψάχναμε με κάθε λεπτομέρεια τους τρόπους με τους οποίους αυτός οργανώνεται και προχωράει. Επομένως, η συμμετοχή μας και μόνο αρκεί για να μην υπάρχουν καχυποψίες σε κάποιον fan μας. Παρ’ όλα αυτά, μετά από την εμπειρία μας, έχουμε να πούμε ότι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την όλη οργάνωση και ανάδειξη των νικητών. Όλες οι διαδικασίες τηρήθηκαν με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια!

Για να διακριθεί μια μπάντα σε μια τέτοια διοργάνωση, χρειάζεται να είναι απλά ο εαυτός της. Δηλαδή, τα μέλη να είναι αυτοί που είναι, να χαρούν, να ενθουσιαστούν και να απολαύσουν την κάθε στιγμή μέσα στο πρωτάθλημα! Όποια θέση και να έρθει τελικά, είναι εκείνη που χρειαζόταν το γκρουπ για να γίνει καλύτερο και να πάρει τη γνώση που του αρμόζει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Για τη συνέχεια, προσδοκούμε να είμαστε το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου! Εκεί θα βρεθούμε ένα βήμα πλησιέστερα στο να ακουστούμε παγκοσμίως!

Gbotbf_7.png

VERBA VOLANT

Ο ημιτελικός της Θεσσαλονίκης ήταν ένα ιδιαίτερα όμορφο βράδυ, με θετικές εντυπώσεις γενικά. Από μέρους μας περάσαμε πολύ καλά. Απολαύσαμε τις υπόλοιπες μπάντες, και στη συνέχεια δώσαμε αυτό που είμαστε. Ήταν κάτι που μας έφερε πιο κοντά, όπως και κάθε νέα εμπειρία που θα βιώνουμε. Ζήσαμε τη μουσική μας –και γενικότερα τη μουσική. Δεν υπάρχει τίποτα το ισχυρότερο για μας, που να μπορεί να καταρρίψει αυτή την κατάσταση. Σίγουρα επομένως δεν θα είναι η καχυποψία κανενός. Για να διακριθείς σε μια τέτοια διοργάνωση, είναι σημαντική η χημεία: να έχουν δηλαδή ενωθεί και πνευματικά τα μέλη μιας μπάντας. Προσδοκία μας είναι η συνέχιση της μουσικής μας, η οποία ας μας βάλει σε ό,τι μονοπάτι γουστάρει.

Gbotbf_8.png

VICE VERSA

Ο ημιτελικός της Θεσσαλονίκης ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, γεμάτη νέους φίλους, σωστή ποιότητα εξυπηρέτησης και ήχου on stage και κυρίως σωστή επικοινωνία. Έχουμε την εντύπωση ότι γυρίσαμε ικανοποιημένοι και από το αποτέλεσμα, αλλά και από τη λειτουργικότητα μεταξύ μας.

Ευτυχώς για εμάς, δεν γνωρίζουμε κάποιον καχύποπτο απέναντι στους μουσικούς διαγωνισμούς. Αλλά, αν κάποιος είναι, θα πρέπει να το αναιρέσει: τα πάντα γίνονται καθαρά και ξάστερα στο Global Battle of the Bands. Μάλιστα, οι μπάντες λαμβάνουν βίντεο από τη διαδικασία καταμέτρησης, πράγμα που σφραγίζει την εμπιστοσύνη μεταξύ συμμετεχόντων και διοργάνωσης.

Για να διακριθεί μια μπάντα σε μια διοργάνωση σαν και τη συγκεκριμένη πρέπει, πολύ απλά, να πιστεύει σε αυτό που κάνει! Και να κρατά το performance της δυνατό. Ελπίζουμε η επιλογή των κομματιών που θα παρουσιάσουμε στον τελικό να αρέσει εξίσου και στο κοινό της Αθήνας, όπως και να μας δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured