Ναταλία Πετρίτη

Σε βινύλιο κυκλοφορεί για πρώτη φορά ο τελευταίος και άκρως πειραματικός δίσκος του Lou Reed, Hudson River Wind Meditations. Η συλλογή από drone και ambient ηχοτοπία κυκλοφορεί μαζί με μια ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα συνέντευξη με τη Laurie Anderson από τη Light in the Attic, και θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό στις 12 Ιανουαρίου. Δείτε πιο κάτω ένα unboxing video για την κυκλοφορία.

Ο δίσκος έγινε πρόσφατα remastered και θα συνοδεύεται από liner notes από τον yoga instructor και συγγραφέα, Eddie Stern. Στις deluxe editions του θα περιλαμβάνονται και πέντε φωτογραφίες του ποταμού Hudson δια χειρός Reed.

«Συνέθεσα πρώτα αυτή τη μουσική... για να παίζει στο παρασκήνιο της ζωής — για να αντικαταστήσω την καθημερινή κακοφωνία με νέους και διατεταγμένους ήχους μιας απρόβλεπτης φύσης», έγραφε ο Reed στην εισαγωγή του αρχικού άλμπουμ.

«Υποθέτω ότι με τον όρο «ζωή», εννοούσε κάτι σαν αυτό που θα μπορούσε να εννοεί και ο Brian Eno – μουσική περιβάλλοντος που χρωματίζει τον αέρα με πολύ ενδιαφέροντες τρόπους. Για μένα, επαναφέρει τα εγκεφαλικά μου κύματα», δήλωσε σχετικά η Laurie Anderson.

Το 2022, η Light in the Attic ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Anderson και το Lou Reed Archive κυκλοφορώντας το Words & Music, May 1965. Η συλλογή περιλάμβανε τις πιο παλιές ηχογραφήσεις του Reed σε κομμάτια με τους Velvet Underground.

Lou Reed Hudson River Wind Meditations

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured