Ναταλία Πετρίτη

Έχασε τη ζωή της από καρδιακή προσβολή η 23χρονη θαυμάστρια της Taylor Swift, Ana Clara Benevides, κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο πληττόμενο από καύσωνα Rio de Janeiro. Η νεαρή φοιτήτρια ψυχολογίας φαίνεται να λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της συναυλίας όσο εκείνη βρισκόταν στην πρώτη σειρά και – παρά το γεγονός ότι της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες –, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Συντετριμμένη, η Swift ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram σχετικό κείμενο, στο οποίο και θρηνεί την απώλεια της Benevides: «Δεν το πιστεύω ότι γράφω αυτές τις λέξεις, όμως είναι με διαλυμένη την καρδιά μου που πρέπει να σας πω ότι χάσαμε μια fan νωρίτερα σήμερα πριν από το show. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο συντετριμμένη είμαι από αυτό. Υπάρχουν πολύ λίγες σχετικές πληροφορίες, πέρα από το γεγονός ότι ήταν απίστευτα όμορφη και υπερβολικά νέα.  Δεν θα αναφερθώ σε αυτό από τη σκηνή γιατί με καταβάλει ακόμη κι όταν προσπαθώ να μιλήσω για αυτό. Θέλω να σας πω ότι νιώθω βαθύτατα αυτήν την απώλεια και η καρδιά μου είναι στην οικογένεια και τις φίλες της. Είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα ότι θα συνέβαινε ποτέ όταν αποφασίσαμε να φέρουμε αυτήν την tour στη Βραζιλία».

Σε πολλαπλά videos που κυκλοφόρησαν από τη συναυλία, η pop star εμφανίζεται να χρειάστηκε να σταματήσει το show δύο φορές ώστε το venue να μοιράσει περισσότερο νερό στο κοινό. Η ίδια μάλιστα πέταξε από μόνη της και μπουκάλια από τη σκηνή για να βοηθήσει την κατάσταση. Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές, περισσότερα από χίλια άτομα που βρίσκονταν στη συναυλία φαίνεται πως λιποθύμησαν κατά τη διάρκειά της, ενώ πολλά ήταν τα άτομα που δέχθηκαν βοήθεια όταν παρουσίασαν τάσεις εμετού, μια ισχυρή ένδειξη αφυδάτωσης.

Οι θαυμαστές και οι θαυμάστριες της Swift άρχισαν αμέσως ένα petition στη μνήμη της Benevides, απαιτώντας μέσω αυτού τη θέσπιση νόμου που διασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο νερό σε όλους τους συναυλιακούς χώρους. Στις 18 Νοεμβρίου, η ομοσπονδιακή αναπληρώτρια της Βραζιλίας, Erika Hilton παρέπεμψε νομικά την Time For Fun (T4F), τη βραζιλιάνικη εταιρεία ψυχαγωγίας που διοργάνωσε τη συναυλία, στο Ομοσπονδιακό Δημόσιο Υπουργείο για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, έχοντας πρώτα εμποδίσει τους θαυμαστές να φέρουν νερό στο χώρο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Flavio Dino, επέπληξε με παρόμοιο τρόπο την T4F και εξέδωσε δήλωση ότι από εκείνη την ημέρα θα επιτρέπονται τα μπουκάλια νερού στις συναυλίες και οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να παρέχουν δωρεάν πόσιμο νερό σε προσβάσιμες περιοχές για οποιεσδήποτε συναυλίες με υψηλή έκθεση σε θερμότητα.

Στις 4:30 μ.μ. εκείνης της ημέρας, η Swift ανέβαλε τη δεύτερη εμφάνισή της στο Rio, που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που παρατηρούνται στην περιοχή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured