Ναταλία Πετρίτη

Σε δημοπρασία φαίνεται πως βγήκε ένα σφραγισμένο πακέτο τσιγάρων του Kurt Cobain, στα πλαίσια ευρείας πώλησης αντικειμένων των Nirvana από την εταιρεία Julien’s Auctions στο Beverly Hills.

Τα τσιγάρα δεν είναι άλλα από τα American Spirit menthols που συνήθιζε να καπνίζει ο χαρισματικός frontman του συγκροτήματος και τα έσωσε ο συγκάτοικός του από το Los Angeles Exodus Recovery Center, όπου εκείνος είχε μείνει τον Μάρτιο του 1994, λίγο καιρό πριν από την αυτοκτονία του. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ήταν τα 200 δολάρια και τελικά το πακέτο πωλήθηκε για 5,200 δολάρια.

Άλλα αντικείμενα του Cobain από το Nirvana sale είναι η “Skystang” Fender κιθάρα του, ένα πουλόβερ, η σπασμένη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο Fender Stratocaster του, ένα ζευγάρι Levi’s που φόραγε στο video του “Heart-Shaped Box” και πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κιθάρα 1959 Martin D-18E του Cobain έσπασε προηγουμένως το παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι προβλέψεις για την πώληση της Skystang είναι στο 1 με 2 εκατομμύρια.

Το Nirvana sale αποτελεί τμήμα μιας εκτεταμένης δημοπρασίας της εταιρείας με τίτλο “PLAYED, WORN, & TORN: ROCK ‘N’ ROLL ICONIC GUITARS AND MEMORABILIA”. Σε αυτήν περιλαμβάνονται memorabilia από ονόματα όπως οι Elvis Presley, The Beatles, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Queen και πολλοί ακόμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured