Ναταλία Πετρίτη

Στην κορυφή του Digital Song Sales Chart του Billboard έκανε πρεμιέρα το «τελευταίο» κομμάτι των Beatles, Now and Then”, που είναι χωρίς αμφιβολία το πιο πολυσυζητημένο κομμάτι των τελευταίων ημερών.

Το “Now and Then” θεωρείται το τελευταίο κομμάτι των Σκαθαριών, αν και ηχογραφήθηκε ως demo από τον John Lennon το 1977. Στη μέση των ‘90s, τα εναπομείναντα μέλη των Beatles είχαν επιχειρήσει να το εντάξουν στην Anthology series που κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή, όμως η κακή ποιότητα της ηχογράφησης έκανε τα τότε σχέδιά τους να ναυαγήσουν. Το 2023, η αποκατάσταση του κομματιού και η κυκλοφορία του κατέστησαν δυνατές χάρη στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ προστέθηκαν και οι ηχογραφήσεις στην κιθάρα του αείμνηστου George Harrison από την πρώτη απόπειρα κυκλοφορίας του.

Το “Now and Then”, από τις 2 Νοεμβρίου όταν και κυκλοφόρησε φαίνεται πως έχει πωλήσεις της τάξεως των 16,000 downloads μόνο στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Luminate, ενώ η πορεία των πωλήσεων συνεχίζει ακάθεκτη.

Το κομμάτι βρίσκεται επίσης στο No. 1 του Rock Digital Song Sales, ενώ είναι το πρώτο σε πωλήσεις κομμάτι του συγκροτήματος αυτή την περίοδο.

Στις ΗΠΑ, το κομμάτι βρίσκεται επίσης στο No. 37 του Rock & Alternative Airplay με 1.1 εκατομμύριο audience impressions στους rock ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μάλιστα, μόνο την ημέρα κυκλοφορίας του αναπαράχθηκε σε όλα τα διαφορετικά formats 2.6 εκατομμύρια φορές.

Τέλος, το κομμάτι βρίσκεται στο No. 5 του Billboard Hot 100’s Bubbling Under chart, το οποίο καταγράφει τους top 25 τίτλους που δεν έχουν μπει ακόμα στο Hot 100.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured