Ναταλία Πετρίτη

Σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης συμμετείχε ο Zack de la Rocha αντί για την τελετή εισαγωγής των Rage Against the Machine στο Rock & Roll Hall of Fame. Ο frontman των RATM εθεάθη σε πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Washington, περνώντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο από τις συνεχείς επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη πορεία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Καπιτώλιο, συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση πυρός στην περιοχή.

Η συμμετοχή του de la Rocha στη διαδήλωση έγινε γνωστή μέσω μιας φωτογραφίας που ανάρτησε ο γνωστός hardcore videographer, hate5six, στο X. Ο ίδιος μοιράστηκε και μερικές λεπτομέρειες από τη συζήτησή του με τον τραγουδιστή των RATM: «Μιλήσαμε για λίγο για το γεγονός ότι πρόκειται για κρίσιμο σημείο στην ιστορία. Ο κόσμος συνειδητοποιεί πόσο αλληλοσυνδεόμενη είναι η μάχη για ελευθερία, από το Ferguson μέχρι και τη Γάζα».

Από όσα δήλωσε ο Tom Morello στον λόγο του στην τελετή του Rock & Roll Hall of Fame, οι απόψεις των μελών των RATM για την εμφάνισή τους σε αυτήν ήταν πολύ διαφορετικές, πράγμα που φάνηκε από την απουσία του de la Rocha και τη συμμετοχή του στην πορεία. Συγκεκριμένα, εκείνος δήλωσε όταν ανέβηκε στη σκηνή για να αποδεχθεί τον τιμητικό τίτλο: «Όπως τα περισσότερα συγκροτήματα, έχουμε διαφορετικές απόψεις για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο Rock Hall. Η άποψή μου είναι ότι απόψε είναι η μεγάλη ευκαιρία να γιορτάσουμε τη μουσική και την αποστολή της μπάντας, να γιορτάσουμε με το πέμπτο μέλος της μπάντας: τους απίθανους fans των Rage Against the Machine. Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε αυτή τη μουσική είναι να συνεχίσετε αυτήν την αποστολή και αυτό το μήνυμά της».

Ωστόσο, ο Morello παρακίνησε τους θαυμαστές του συγκροτήματος για συμμετοχή σε πολιτικές δράσεις, όπως ακριβώς έκανε ο de la Rocha. «Ο κόσμος έχει αλλάξει, καθημερινά απλοί άνθρωποι έχουν πια κουραστεί, είναι πρόθυμοι τώρα να υπερασπιστούν μια χώρα και έναν πλανήτη ώστε να είναι πιο ανθρώπινος, ειρηνικός και δίκαιος. Και αυτό είμαι εδώ για να γιορτάσω απόψε. Οι θαυμαστές μας ρωτούν συχνά, «τι μπορώ εγώ να κάνω»; Ας ξεκινήσουμε με αυτό: 1) Ονειρευτείτε πολύ και μην συμβιβάζεστε. 2) Στοχεύστε στον κόσμο που πραγματικά θέλετε χωρίς συμβιβασμούς ή να απολογείστε και 3) Μην περιμένετε για εμάς. Οι Rage δεν είναι εδώ, αλλά εσείς είστε… Αν έχετε αφεντικό, γίνετε μέλος του συνδικάτου σας. Εάν είστε φοιτητές, ξεκινήστε μια underground εφημερίδα. Αν είστε αναρχικοί, ρίξτε ένα τούβλο. Εάν είστε στρατιώτες ή αστυνομικοί, ακολουθήστε τις συνειδήσεις σας και όχι τις εντολές σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε πιο κάτω την ανάρτηση στο X με τον Zack de la Rocha στη Washington.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured