Ναταλία Πετρίτη

Μια συγκινητική του ανάμνηση σχετικά με την ημέρα που πέθανε ο Kurt Cobain μοιράζεται ο Thurston Moore στο νέο του αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο Sonic Life.

Σε απόσπασμα του βιβλίου που δημοσιεύτηκε στον Guardian ως προδημοσίευση, ο Moore θυμάται ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη των Sonic Youth, Bob Lawton, που επιβεβαίωσε την είδηση ​​το πρωί της 8ης Απριλίου του 1994.

«Δεν φαινόταν καλά τους προηγούμενους μήνες: ένα overdose στη Ρώμη, οι αναφορές για την εξαφάνισή του γύρω από το Seattle, η παρέμβαση των φίλων και της οικογένειάς του», γράφει ο Moore. «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Kurt είχε δώσει τέλος στη ζωή του τρεις ημέρες πριν τον ανακαλύψει ένας εργαζόμενος που είχε πάρει να εγκαταστήσει φωτισμό ασφαλείας στο σπίτι του στη λίμνη Washington».

«Η Kim [Gordon] ήταν σε μια φωτογράφιση για τη σειρά ρούχων X-girl που είχε ιδρύσει μαζί με τη φίλη της Daisy von Furth στο διαμέρισμα της Daisy, πιο μακριά στο κέντρο της πόλης», συνέχισε. «Ήταν σχεδόν επτά μηνών έγκυος και ευτυχισμένη. Με πονούσε που το έκανα, αλλά τηλεφώνησα στο διαμέρισμα της Daisy και της γνωστοποίησα τα νέα – μετά έμεινε σιωπηλή».

«Δεν μπορούσε να μιλήσει. Μέσα στη σιωπή, την ένιωθα να κλαίει. Όπως όλοι μας, είχε αγαπήσει αυτό το αγόρι».

Σε μια πιο θετική ανάμνηση σχετικά, ο Moore μοιράστηκε επίσης ένα στιγμιότυπο στο οποίο ο ίδιος κάνει παρέα στο backstage με τον Cobain και την Courtney Love στο Bayfront Park Amphitheater του Μαϊάμι τον Νοέμβριο του 1993.

«Η Frances Bean Cobain ήταν λίγο μεγαλύτερη από ενός έτους εκείνη την εποχή», γράφει ο Moore. «Έκανε παρέα με τις νταντάδες της στα παρασκήνια, έτρεχε, αρπάζοντας ό,τι μπορούσε από τους δίσκους με φαγητό, όμορφη και γεμάτη φως, με τα χαρακτηριστικά τόσο της Courtney, όσο και του Kurt να φαίνονται στο εκφραστικό της πρόσωπο. Η μητέρα μου καθόταν και τους έβλεπε όσο η Courtney έλεγε στη Frances να ηρεμήσει, της άνοιξε ένα μπουκάλι με χυμό και την έβαλε στην αγκαλιά της, παίζοντας με την κόρη της στα γόνατά της».

«Είσαι πολύ καλή μητέρα», παρατήρησε η μητέρα μου. Η Courtney έτρεμε ακίνητη, ακούγοντας τη μητέρα μου, με τα μάτια της ανοιχτά. Ήταν τόσο διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με τις κατηγορίες που είχαν αντιμετωπίσει η Courtney και ο Kurt από τον Τύπο, οι δυο τους πάντα απεικονίζονταν ως τέρατα εθισμένα στα ναρκωτικά. Η Courtney ανέπνευσε βαθιά και είπε ένα «ευχαριστώ» εκτιμώντας την».

Ο Thurston Moore που είναι σήμερα 65 ετών, αναγκάστηκε πρόσφατα να ακυρώσει την περιοδεία του στις ΗΠΑ για την προώθηση των απομνημονευμάτων του, λόγω ενός «εξουθενωτικού» προβλήματος υγείας που ο ίδιος αντιμετωπίζει. «Με στεναχωρεί που μεταφέρω την είδηση ​​ότι με συμβούλεψε η ιατρική μου ομάδα εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο να ακυρώσω την επερχόμενη περιοδεία μου στις ΗΠΑ. Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζω ένα μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας, αν και ποτέ δεν με εμπόδισε σοβαρά από το να κάνω περιοδείες και ηχογραφήσεις». Ο ίδιος επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι είναι καλά, και ότι τα προγνωστικά για την εξέλιξη της υγείας του είναι θετικά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured