Ναταλία Πετρίτη

Την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους ακύρωσαν οι Comet Is Coming, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Το συγκρότημα επρόκειτο να εμφανιστεί στη Μπρατισλάβα και εξέδωσε μήνυμα σχετικά με την ακύρωση της συναυλίας προς το κοινό. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην παγκόσμια έκκληση για δράση των Παλαιστίνιων αδερφών μας, που βρίσκονται εν μέσω μιας επίθεσης-γενοκτονία», δήλωσαν οι ίδιοι, αναφερόμενοι επίσης στην «έκκληση για άμεση κατάπαυση πυρός και τέλους της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της συστηματικής βίας ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό».

Οι Comet Is Coming είναι μόλις ένα συγκρότημα ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες που απεργούν ως ένδειξη αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, με τους Slauson Malone 1, Sama’ Abdulhadi και Manuka Honey να είναι λίγοι από αυτούς.

Το trio του Shabaka Hutchings (αλλά και των Sons of Kemet, που διαλύθηκαν την περασμένη χρονιά), Max Hallett (aka Betamax Killer) και Dan Leavers (aka Danalogue the Conqueror) σχηματίστηκε το 2013 για να γίνει σύντομα μια από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες στη jazz σκηνή του Λονδίνου. Πέρυσι κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο, με τίτλο Hyper-Dimensional Expansion Beam.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured