Ναταλία Πετρίτη

30 ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα από την κυκλοφορία του In Utero των Nirvana – του τελευταίου δηλαδή δίσκου τους πριν την αυτοκτονία του Kurt Cobain. Και στα πλαίσια αυτής της επετείου, τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος από το Seattle, Krist Novoselic και Dave Grohl, αλλά και ο παραγωγός του δίσκου, Steve Albini, συμμετείχαν σε μια μονόωρη συζήτηση με τον Conan O’Brien στο Conan O’Brien Needs a Friend podcast, σχετικά με τον δίσκο.

Το trio μίλησε αναλυτικά για τη διαδικασία των ηχογραφήσεων του In Utero, συγκρίνοντάς τις με αυτές του Nevermind. Οι ίδιοι μίλησαν για το πώς σκότωναν χρόνο μέσα στο studio κάνοντας τηλεφωνικές φάρσες στους Gene Simmons, Evan Dando και Eddie Vedder, για την αντίδραση της δισκογραφικής τους όταν το In Utero ήταν έτοιμο και για τα βάθη της λυρικότητας του Kurt Cobain.

Σε σχετικό teaser clip που κυκλοφόρησε πριν γίνει διαθέσιμο το πλήρες podcast episode, οι Novoselic, Grohl και Albini μιλούν επίσης για τη ραγδαία άνοδο των Nirvana στην κορυφή μετά την κυκλοφορία του Nevermind και για το πώς διαχειρίστηκαν αυτή την επιτυχία.

Η deluxe edition του In Utero αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή, με 53 προηγουμένως ακυκλοφόρητα tracks, αλλά και δύο πλήρεις συναυλίες από την In Utero-περίοδο: μια εμφάνιση του 1993 στο Los Angeles και την τελευταία τους συναυλία στο Seattle το 1994.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured