Ναταλία Πετρίτη

Το Stairway to Heaven” των θρυλικών Led Zeppelin ερμήνευσε ο Robert Plant για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, αποδεικνύοντας στο κοινό που τον απόλαυσε ότι άξιζε η πολυετής αναμονή για να «επισκεφθεί» ξανά ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της μπάντας του.  

Η ερμηνεία του Plant δόθηκε σε φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε ο Andy Taylor των Duran Duran για την οικονομική ενίσχυση του Cancer Awareness Trust. Υπενθυμίζεται ότι ο Taylor διαγνώστηκε πριν πέντε χρόνια με καρκίνο του προστάτη στο 4ο στάδιο.

Ο 75-χρονος Led Zeppelin frontman απέδειξε ότι οι ερμηνευτικές του δυνατότητες είναι οι ίδιες με αυτές που ήταν το 1971 – όταν και ερμήνευσε το κομμάτι για πρώτη φορά – , με αυτή του την ερμηνεία να είναι η πρώτη μετά το one-off reunion concert του συγκροτήματος το 2007.

Και παρά τα χρόνια που οι Zeppelin αποτελούν παρελθόν, ο Plant συνεχίζει ακάθεκτος να δημιουργεί μουσική. Ο ίδιος μάλιστα βρέθηκε πρόσφατα σε περιοδεία με τη συνεργάτιδά του, Alison Krauss, για την προώθηση του δίσκου τους από το 2022, Raise the Roof.

Διαβάστε Ακόμα

Featured