Ναταλία Πετρίτη

Μια playlist με τα 40 πιο αγαπημένα κομμάτια της δισκογραφίας τους δημιούργησαν οι R.E.M για το ΝΜΕ, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του The Bear. Κι αυτό μιας που η προσθήκη της μουσικής τους στην αγαπημένη σειρά οδήγησε στην τεράστια αύξηση των ακροάσεών της.

Με το “Strange Currencies” από τον δίσκο Monster να ακούγεται σε πολλαπλές εκδοχές του στη σειρά, οι R.E.M. φαίνεται πως γνωρίζουν δεύτερη επιτυχία ως συγκρότημα, τέσσερις δεκαετίες μετά τον σχηματισμό τους και 15 ολόκληρους δίσκους μετά. Πιο συγκεκριμένα, στο The Bear ακούγεται το original mix του 1994, ένα remix του Scott Litt από το 2019 και ένα ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα demo του κομματιού σε αποκλειστικότητα.

Την playlist για το ΝΜΕ δημιούργησαν ο frontman του συγκροτήματος, Michael Stipe, ο κιθαρίστας Peter Buck, ο μπασίστας Mike Mills και ο drummer Bill Berry. Κάθε μια από τις τέσσερις δεκάδες κομματιών αντιστοιχεί στις επιλογές του κάθε μέλους.

r

Παράλληλα, οι R.E.M. και οι δημιουργοί της σειράς του FX συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός νέου full-length μουσικού video για το κομμάτι, με υλικό από την tour τους από το 1995 και clips από τη σειρά.

Στη σειρά ακούγεται επίσης το “Half A World Away” από τον δίσκο Out Of Time του 1991, επιλογή που έκανε ο δημιουργός της σειράς, Christopher Storer, μαζί με τον Executive Producer, Josh Senior. Οι δυο τους είναι φανατικοί θαυμαστές του συγκροτήματος. Εξίσου μεγάλος θαυμαστής του The Bear δηλώνει και ο frontman των R.E.M., ο οποίος έχει δηλώσει μάλιστα πως «οι καλύτεροι άνθρωποι σε ένα πάρτι κάθονται πάντα στην κουζίνα».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured