Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο John Gosling, που έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα The Kinks μεταξύ 1970-1978.

Σε σχετική ανακοίνωση του συγκροτήματος online, οι Ray και Dave Davies απέτισαν φόρο τιμής στον φίλο και συνεργάτη τους. 

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την είδηση του θανάτου του John Gosling. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο και την οικογένεια του John.»

«Συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Theresa, και στην οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ John», έγραψε ο Ray, με τον Dave να συμπληρώνει: «Είμαι βαθιά συντετριμμένος από τον θάνατο του John Gosling. Υπήρξε φίλος και σημαντικός συνεργάτης, όσο υπήρξε μέλος των The Kinks. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και την οικογένειά του. Θα υπάρχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου για εκείνον. Εξαιρετικός μουσικός και υπέροχος άνθρωπος.»

https://www.instagram.com/p/Cvh2vgugyo0/

Ο Gosling έγινε μέλος των The Kinks το 1970, και έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα για οκτώ χρόνια. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στο "Lola", ένα από τα μεγαλύτερα hits του γκρουπ, καθώς και στα άλμπουμ Muswell Hillbillies, Everybody’s in Show-Biz—Everybody’s a Star και άλλα.

Αντικαταστάθηκε το 1978 από τον Gordon Edwards, πριν αναλάβει τελικά ο Ian Gibbons ένα χρόνο αργότερα.

Το 1994, ο Gosling σχημάτισε το συγκρότημα Kast Off Kinks με άλλα πρώην μέλη των The Kinks, τους  Mick Avory, Jim Rodford και John Dalton. Έμεινε στο συγκρότημα μέχρι να αποσυρθεί οριστικά το 2008.

 

Με πληροφορίες από το ΝΜΕ. Κεντρική φωτογραφία: GAB Archive/Redferns

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured