Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο κομμάτι με τίτλο “Blóðberg” κυκλοφόρησαν μόλις οι Sigur Rós, το οποίο και αποτελεί το πρώτο single του συγκροτήματος με τον πολυοργανίστα Kjartan “Kjarri” Sveinsson από τα early 2010s. Το κομμάτι συνοδεύεται και από ένα video δια χειρός Johan Renck.

Pixel

Οι Sigur Rós ηχογράφησαν το “Blóðberg” μαζί με την London Contemporary Orchestra σε διεύθυνση του Robert Ames. Αυτό αποτελεί επίσης μια συμπαραγωγή του συγκροτήματος μαζί με τον Paul Corley.

Μιλώντας για το video που δημιούργησε, ο Renck αναφέρει: «Νιώθω όσο περισσότερο μηδενιστής θα μπορούσα σχετικά με το μέλλον. Είμαστε αδύναμοι μπροστά στην ίδια την ηλιθιότητά μας. Μερικοί παράγοντες ως προς αυτό ήρθαν να ενωθούν με τις εντυπώσεις μου σχετικά με τα θέματα του ‘Blóðberg’. Η μουσική έγινε το score στις μίζερες σκέψεις μου, χαρίζοντάς τους ομορφιά όπως μόνο εκείνη μπορεί».

Ο Sveinsson αποχώρησε από τους Sigur Rós στα early 2010s, λίγο πριν το συγκρότημα κυκλοφορήσει τον πιο πρόσφατο δίσκο του, το Kveikur. Η επιστροφή του στους Sigur Rós ανακοινώθηκε την περασμένη χρονιά.

Ο νέος δίσκος των Sigur Rós αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο, ενώ το αθηναϊκό κοινό θα τους απολαύσει ζωντανά και σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured