Ναταλία Πετρίτη

Ένα ακόμη νέο κομμάτι του κυκλοφόρησε ο Peter Gabriel το οποίο και φέρει τον τίτλο “Road to Joy (Bright-Side Mix)”. Το εν λόγω κομμάτι αποτελεί το τελευταίο single από το επικείμενο LP του, I/O, και όπως είχε συμβεί και με τα προηγούμενα, αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε να συμπέσει με την τελευταία πανσέληνο.

Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στα Real World Studios στο Bath, στο Beehive και στο British Grove του Λονδίνου, όπως και στα High Seas Studios του Johannesburg. Αυτό είναι επίσης co-produced από τον Brian Eno, ενώ στη δημιουργία του συμμετείχαν και η χορωδία Soweto Gospel και τα μέλη της touring band του Gabriel, Tony Levin (μπάσο), David Rhodes (κιθάρα), Manu Katché (drums), Don E (bass keys) και Josh Shpak (τρομπέτα). Υπεύθυνος στη διεύθυνση εγχόρδων ήταν ο John Metcalfe.

Ο Gabriel κυκλοφόρησε το title track του I/O τον περασμένο Απρίλιο, ενώ συνεργάστηκε με τον Richard Russell της XL Recordings για την κυκλοφορία του προηγούμενου μήνα, του “Four Kinds of Horses”. Κάθε release του καλλιτέχνη για την ώρα αποτελεί μια συνεργασία του με έναν νέο εικαστικό καλλιτέχνη ως προς το artwork, με τον Ai Weiwei και το έργο Middle Finger in Pink να είναι η επιλογή αυτού του μήνα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured