Το νέο τους κομμάτι με τίτλο “Witchcraft” παρουσίασαν οι King Gizzard and the Lizard Wizard στα πλαίσια του Pride Night στο Caverns Amphitheater στο Tennessee, και σε μια in drag εμφάνιση που συζητήθηκε.

Η επιλογή για μια in drag εμφάνιση από το συγκρότημα σχετίζεται φυσικά με την αντισυνταγματική απαγόρευση των drag shows που επιβλήθηκε από τις 3 Ιουνίου στην πολιτεία, με τον κιθαρίστα βέβαια των Gizzard, Joey Walker, να χαρακτηρίζει την πράξη τους όχι ως διαμαρτυρία, αλλά σαν έναν εορτασμό.

Το “Witchcraft” που ακούστηκε για πρώτη φορά στη συναυλία αποτελεί τμήμα του επικείμενου δίσκου τους, PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation. Αυτό είναι ένα full thrash metal project για το συγκρότημα, είδος στο οποίο έχουν πειραματιστεί και στο παρελθόν.

Το PetroDragonic Apocalypse θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου, ενώ στη δημοσιότητα έχουν ήδη έρθει τα singles “Gila Monster” και “Converge”.

Πέρα από τους King Gizzard and the Lizard Wizard, περισσότερα συγκροτήματα και καλλιτέχνες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τον νέο anti-drag νόμο της πολιτείας του Tennessee. Πιο συγκεκριμένα, οι Yo La Tengo επίσης εμφανίστηκαν in drag σε συναυλία τους στο Nashville αμέσως μετά την ψήφισή του, ενώ η Madonna ανακοίνωσε ότι οι εμφανίσεις της στο Tennessee θα ενίσχυαν οικονομικά μια σειρά από οργανώσεις για τα δικαιώματα της trans κοινότητας. Jason Isbell και Allison Russell παρουσίασαν επίσης ένα σχετικό fundraising event με τίτλο Love Rising, με συμμετοχές των Hayley Williams, Sheryl Crow, Hozier και πολλών ακόμη.

Διαβάστε Ακόμα

Featured