Ναταλία Πετρίτη

Τη διεξαγωγή της πρώτης solo περιοδείας της καριέρας του ανακοίνωσε ο Brian Eno, η οποία και θα λάβει χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος το φθινόπωρο του 2023.

Οι συναυλίες στα πλαίσια της περιοδείας θα βασίζονται στον δίσκο του εμβληματικού καλλιτέχνη από το 2016 με τίτλο The Ship, ενώ θα τον συνοδεύει Baltic Sea Philharmonic (σε διεύθυνση ορχήστρας από τον Kristjan Järvithe), ο Βρετανός ηθοποιός Peter Serafinowicz, και οι επί χρόνια συνεργάτες του, Leo Abrahams και Peter Chilvers. Η περιοδεία θα ανοίξει τον Οκτώβριο στη Βενετία για να συνεχίσει σε πόλεις όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ουτρέχτη. Τα εισιτήρια για τη “Ships” tour θα γίνουν διαθέσιμα από τις 8 Ιουνίου.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος του Eno, FOREVERANDEVERNOMORE, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022, μαζί με μια instrumental remix edition, με τίτλο Forever Voiceless, να έρχεται τον Απρίλιο. Τον Μάιο κυκλοφόρησε ο collaborative δίσκος του, Secret Life, μαζί με τον Βρετανό παραγωγό Fred again..

Ο ίδιος συμμετείχε εκτενώς και στον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο του Peter Gabriel,  i/o, σε singles όπως τα “The Court” και “Four Kinds of Horses”. Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Brian Eno 2023 Tour Dates:

10/21 – Venice, IT @ Venice Biennale Musica, Teatro la Fenice (Early show)

10/21 – Venice, IT @ Venice Biennale Musica, Teatro la Fenice (Late show)

10/24 – Berlin, DE @ Philharmonie Berlin

10/26 – Paris, FR @ La Seine Musicale

10/28 – Utrecht, NL @ TivoliVredenburg

10/30 – London, UK @ Royal Festival Hall, Southbank (Early show)

10/30 – London, UK @ Royal Festival Hall, Southbank (Late show)

brian eno 2023 solo tour dates ships europe poster artwork onsale presale

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured