Ναταλία Πετρίτη

Κυκλοφόρησε το πρώτο track από το 10th anniversary edition του Random Access Memories των Daft Punk, το οποίο και αποτελεί μια expanded εκδοχή του επιτυχημένου δίσκου του συγκροτήματος.

Το “The Writing Of Fragments Of Time” αποτελεί ένα σύνολο από «προσωπικές στιγμές δημιουργίας» του εμβληματικού ηλεκτρονικού duo από τη Γαλλία, από την περίοδο που συνέθεταν το 11ο κομμάτι του δίσκου, “Fragments Of Time”, με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη τους Todd Edwards.

Σύμφωνα με το σχετικό press release: «Στο θρυλικό Henson Recording Studios του Los Angeles στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, ένα tape έτρεχε για το full session, καταγράφοντας ολόκληρο το δημιουργικό ταξίδι πίσω από τη σύνθεση του κομματιού και ακούμε όλες αυτές τις προσωπικές στιγμές δημιουργίας μεταξύ του Thomas Bangalter και Todd Edwards στο “The Writing Of Fragments Of Time”».

«Οι στίχοι που γράφτηκαν εκείνη τη μέρα από την οπτική των δημιουργών και τους μελλοντικούς τους εαυτούς προβλέπουν το πώς θα αισθάνονταν στο μέλλον, σαν να θυμούνται τη συγκεκριμένη δημιουργική στιγμή, φτιάχνοντας μια αφήγηση μελλοντικής νοσταλγίας. Ακούγοντας τους στίχους 10 χρόνια μετά μαζί με τη δημιουργική διαδικασία πίσω από αυτούς, προσφέρει στους ακροατές το αίσθημα του καθρεπτίσματος σε μια αέναη λούπα, που δανείζεται μια υπαρξιακή πρόβλεψη, σαν να δημιουργούνταν μια ηχητική χρονοκάψουλα».

Ακούστε εδώ το “The Writing Of Fragments Of Time”:

Η επανέκδοση του Random Access Memories περιλαμβάνει 35 λεπτά από outtakes και unheard demos από εννέα κομμάτια. Θα γίνει διαθέσιμη σε διαφορετικά formats συμπεριλαμβανομένων 3 LPs, 2 CDs, πλατφόρμες streaming και ένα spatial audio (Atmos) mix του original δίσκου για πρώτη φορά.

Η κυκλοφορία θα γίνει διαθέσιμη στις 12 Μαΐου και μπορεί ήδη να γίνει pre-order.

Ο δίσκος απέσπασε 4 Grammys το 2014 και έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 1 στα official UK charts και στο Billboard 200.

Δείτε το full tracklisting της expanded edition του Random Access Memories πιο κάτω:

‘Give Life Back To Music’

‘The Game Of Love’

‘Giorgio by Moroder’

‘Within’

‘Instant Crush’

‘Lose Yourself To Dance’

‘Touch’

‘Get Lucky’

‘Beyond’

‘Motherboard’

‘Fragments Of Time’

‘Doin’ it right’

‘Contact’

‘Horizon’ (Japan CD)

‘GLBTM’ (Studio Outtakes)

‘Infinity Repeating’ (2013 Demo)

‘GL’ (Early Take)

‘Prime’ (2012 Unfinished)

‘LYTD’ (Vocoder Tests)

‘The Writing Of Fragments Of Time’

‘Touch’ (2021 Epilogue)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured