Ναταλία Πετρίτη

Στα σκληρά λόγια θαυμάστριάς του που τον αποκάλεσε «Hallmark card hippie» απάντησε ο Nick Cave, μέσα από σχετική του ανάρτηση στο Red Hand Files.

Γράφοντας στην ιστοσελίδα του, ο Cave μοιράστηκε ένα γράμμα της Ermine από τις ΗΠΑ που ζητούσε να μάθει: «Πού είναι ο θυμός, η οργή, το μίσος; Το να διαβάζω όλα αυτά είναι σαν να ακούω συνεχώς έναν γέρο κήρυκα στην Κυριακάτικη λειτουργία».

Ο καλλιτέχνης τότε απάντησε: «Τα πράγματα άλλαξαν όταν πέθανε ο πρώτος μου γιος. Άλλαξα. Για καλό ή κακό, η οργή για την οποία μιλάς έχασε τη θελκτικότητά της και, ναι, ίσως έγινα ένας Hallmark card hippie».

Ο μεγαλύτερος γιος του Cave, Jethro Lazenby, πέθανε στα 31 του χρόνια τον περασμένο Μάιο, ενώ ο γιος του Arthur είχε πεθάνει επτά χρόνια πριν, στα 15 του χρόνια. Μετά το τελευταίο χτύπημα της μοίρα, ο Cave δήλωσε: «Το μίσος σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον. Αυτά τα συναισθήματα ήταν σαν παλιά κομμάτια δέρματος που απέβαλα».

Ο Cave συνέκρινε την προηγούμενη στάση του με το να «κάθεται στο χάλι του, τσατισμένος με τον κόσμο, περιφρονώντας τους ανθρώπους σε αυτόν και μισώντας τα πάντα».  

«Όταν πέθανε ο γιος μου, ήρθα αντιμέτωπος με πραγματική συντριβή, και χωρίς πραγματική προσπάθεια από την πλευρά μου, αυτή η στάση αηδίας απέναντι στον κόσμο άρχισε να κλονίζεται και να καταρρέει. Άρχισα να καταλαβαίνω την αβέβαιη και ευάλωτη στάση του κόσμου. Άρχισα να στενοχωριέμαι για αυτήν. Να νοιάζομαι για αυτήν. Ένιωσα μια ξαφνική ανάγκη να βοηθήσω – σε αυτόν τον απαίσιο, όμορφο κόσμο – αντί να τον προσβάλω και να κάθομαι και να κρίνω απλά».

«Ίσως Ermine, έχεις δίκιο, και όντως, για καλό ή κακό, μετατράπηκα από ζωντανό shit-post σε μια Hallmark card που περπατά. Όμως, εδώ είμαστε, εσύ κι εγώ, στέλνοντας σήματα καπνού ο ένας στην άλλη, σε ένα ιδεολογικό σχίσμα. Γεια σου Ermine, απαντώ, γεια σου. Με αγάπη, Nick».

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured