Ναταλία Πετρίτη

Ένα χαμένο κομμάτι των Jeff Beck και Paul McCartney ανακαλύφθηκε μέσα σε αρχείο του τελευταίου, λίγο μόλις διάστημα μετά τον θάνατο του Beck. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1994 και αποτελεί ένα έργο που τονίζει την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, με τον Beck να αναρωτιέται σε spoken μήνυμα του ίδιου «Γιατί κόβουν το τροπικό δάσος;».

Το εν λόγω μήνυμα χρησιμοποιήθηκε μετέπειτα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή 13 επεισοδίων που παρουσίασε ο McCartney στην Αμερική, με τίτλο Oobu Joobu. Η εκπομπή περιλάμβανε πρόβες demos, ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και cameos πολλών φίλων του McCartney, με τον ίδιο να διεξάγει καμπάνιες για θέματα που έβρισκε σημαντικά, όπως ο βιγκανισμός.

Ο ίδιος McCartney θα ίδρυε στη συνέχεια τις Meat-Free Mondays με τις κόρες του Mary και Stella το 2009, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να ενημερωθεί για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατανάλωσης της τροφής του.

Ο Beck πέθανε στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από ξαφνική νόσηση με βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Αυτό ήταν που ώθησε τον McCartney στο να σκεφτεί τον χρόνο που πέρασαν στο studio σχεδόν τριάντα χρόνια πριν και να ανακαλύψει αυτό το ακυκλοφόρητο κομμάτι.

«Ο χαμός του Jeff Beck – ενός καλού φίλου μου και ενός σπουδαίου κιθαρίστα – μου θύμισε το διάστημα που δουλέψαμε μαζί για μια καμπάνια για τον βιγκανισμό» ανέφερε ο McCartney σε σχετικό press release. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο παίξιμο, κιθάρας γιατί είναι ο Jeff!».

Ακούστε το σχετικό ντοκουμέντο πιο κάτω:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured