Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός drummer και ιδρυτικό μέλος των Stranglers, Jet Black.

Γεννημένος με το όνομα Brian Duffy, ο Black υπήρξε ανάμεσα στα μέλη που ίδρυσαν την ιστορικής σημασίας μπάντα του Guildford, ενώ συμμετείχε σε αυτήν μέχρι και το 2015. Ο ίδιος αποσύρθηκε λίγα χρόνια μετά για λόγους υγείας.

Ο Jet Black πέθανε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο σπίτι του στην Ουαλία, ενώ πίσω του αφήνει τη σύζυγό του, Ava, και τα δύο του παιδιά, Charlotte και Anthony.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω Twitter, με το συγκρότημά του να αναφέρει τα παρακάτω.

Ο μπασίστας και co-frontman του συγκροτήματος, JJ Burnel, πρόσθεσε: «Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας με προβλήματα υγείας, ο Jet πλέον απελευθερώθηκε. Ήταν μια φυσική δύναμη. Μια έμπνευση. Οι Stranglers δεν θα είχαν υπάρξει αν δεν ήταν εκείνος από πίσω. Ήταν ένας ευρυμαθής άνθρωπος. Ένας επαναστάτης με πολλές αιτίες. Πες γεια στον [εκλιπόντα keyboard player] Dave [Greenfield] από μένα».

Ο Baz Warne, κιθαρίστας και co-frontman επίσης δήλωσε: «Αγαπούσα τον Jet. Με πήρε υπό την προστασία του περισσότερες από δύο δεκαετίες πριν και στην πραγματικότητα δεν έφυγα ποτέ από εκεί. Είμαι τόσο θλιμμένος που έφυγε. Δεν ήταν καλά εδώ και καιρό, όμως όταν του μίλησα πρόσφατα, τρεις εβδομάδες πριν, γελούσε και ήθελε να μάθει όλα τα νέα… πάντα με ενδιαφέρον και θέληση να είναι εκεί. Υπήρξε προνόμιο για μένα το ότι τον γνώρισα και δούλεψα μαζί του, το ότι τον αποκαλούσα φίλο μου και θα μου λείπει για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη μεγάλε».

Ο πρώην frontman των Stranglers, Hugh Cornwall, ο οποίος αποχώρησε από το συγκρότημα το 1990, επίσης ανάρτησε δήλωση στο Twitter.

«Μοιραστήκαμε μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής μας όταν παλεύαμε να γίνουμε επαγγελματίες μουσικοί. Η επιτυχία των Stranglers βασίστηκε πάνω στη θέλησή του και την όρεξή του. Το timing του δεν έσφαλε ποτέ. Δύναμη στον ίδιο και στην κληρονομιά του».

Όταν οι Stranglers δημιουργήθηκαν στο δυτικό Surrey το 1974, ο Black διέθετε τότε έναν στόλο από vans με παγωτά, τα οποία η μπάντα χρησιμοποιούσε ως tour bus κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώιμες περιοδείες τους. Οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν το μαγαζί του και τα κεντρικά του για πρόβες.

Το 2007 έγινε γνωστό ότι ο Black υπέφερε από καρδιακά προβλήματα, γι’ αυτό και ήταν απαραίτητη η απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Το 2010 και 2011 συμμετείχε ξανά σε περιοδεία, όμως την επόμενη χρονιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγο πριν βγει στη σκηνή για συναυλία. Το 2015 ήταν και όταν θα σταματούσε για τα καλά να συμμετέχει στο συγκρότημα.

Τον Black αποχαιρέτησε μεταξύ άλλων ο πάλαι ποτέ κιθαρίστας των Oasis, Paul ‘Bonehead’ Arthurs.

Ο θάνατος του Black έρχεται δύο χρόνια μετά τον χαμό του keyboardist του συγκροτήματος, Dave Greenfield, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 71 ετών έπειτα από μάχη με τον COVID-19.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured