Ναταλία Πετρίτη

Έφυγε δυστυχώς από τη ζωή η drummer και τραγουδίστρια των Low, Mimi Parker, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών στον οποίο και διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Parker πέθανε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με την είδηση του θανάτου της να γνωστοποιείται μια μέρα μετά από τον σύζυγο και μουσικό της συνεργάτη, Alan Sparhawk, μέσα από ένα συγκινητικό post στα social media.

«Φίλοι μου, είναι δύσκολο να χωρέσει το σύμπαν στις λέξεις και σε ένα μικρό μήνυμα, όμως… Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και αγάπη, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας. Κρατήστε το όνομά της κοντά σας και ιερό. Μοιραστείτε αυτή τη στιγμή με κάποιον που σας χρειάζεται. Η αγάπη είναι πράγματι το σημαντικότερο πράγμα».

Τον Ιανουάριο του 2022, η Mimi Parker είχε αποκαλύψει στο SHEROE podcast ότι έδινε μάχη για τη ζωή της. Η ίδια είχε προχωρήσει σε εγχείρηση και χημειοθεραπείες από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, με τους Low να ακυρώνουν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία μετά από αλλαγές στη διαδικασία της θεραπείας της που δεν της επέτρεπαν να ταξιδέψει.

Sparhawk και Parker γνωρίστηκαν όταν ο Sparhawk μετακόμισε στη Minnesota στα 9 του χρόνια. Στα early 20s τους παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στο Duluth, όπου και δημιούργησαν τους Low. Το duo εξελίχθηκε σε μερικούς από τους πρωτοπόρους του slowcore ήχου, αναπτύσσοντας ένα ξεχωριστό μουσικό στυλ μουσικής με ατμοσφαιρικές και minimal συνθέσεις. Στα 27 χρόνια της ύπαρξής τους κυκλοφόρησαν 13 studio albums, με τα τελευταία 7 από αυτά να κυκλοφορούν από την ιστορική Sub Pop. Ο τελευταίος τους δίσκος ήταν το HEY WHAT, που κυκλοφόρησε το 2021 όσο η Parker υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured