Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο συνεργατικό single τους με τίτλο “I Felt A Funeral, In My Brain” κυκλοφορούν οι Andrew Bird και Phoebe Bridgers, το οποίο και είναι εμπνευσμένο από ένα ποίημα της εμβληματικής Emily Dickinson.

Σύμφωνα με τον Bird, το ποίημα από το οποίο προήλθε η έμπνευση για το κομμάτι αποτελεί «την πιο ζωηρή περιγραφή ενός εσωτερικού κόσμου που έχει συναντήσει».

Το “I Felt A Funeral, In My Brain” είναι το πρώτο υλικό του καλλιτέχνη μετά τον δίσκο Inside Problems, ο οποίος και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, το κομμάτι είχε συμβάλει στην πραγματικότητα στην έμπνευση για τη δημιουργία του δίσκου.

«Ποιος καλύτερος θα βρισκόταν να το τραγουδήσει από τη Phoebe Bridgers; Της έστειλα ένα demo και εδώ είμαστε!», δήλωσε ο ίδιος σχετικά.

«Χάρη στον εκδοτικό οίκο της Emily Dickinson, Harvard University Press, είχαμε την άδεια για τη χρήση του ποιήματός της. Όπως καταλαβαίνω, τα ποιήματά της δεν εκδόθηκαν όπως η ίδια σκόπευε να κάνει μέχρι τα ‘50s – δηλαδή χωρίς την παρέμβαση των επιδραστικών ανδρών εκδοτών της».

Δείτε το βίντεο του “I Felt A Funeral, In My Brain”:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured