Ναταλία Πετρίτη

Με την Aida Celtic FC και την εταιρεία ρούχων A Number Of Names συνεργάστηκαν οι Primal Scream, για τη δημιουργία μιας φανέλας που θα ενισχύσει οικονομικά την ποδοσφαιρική ομάδα Παλαιστίνιων προσφύγων.

Η Σκωτσέζικη ομάδα παρουσίασε τη φανέλα “Palestinadelica”, ο τίτλος της οποίας είναι φυσικά εμπνευσμένος από τον εμβληματικό τρίτο δίσκο των Primal Scream,  Screamadelica (που κυκλοφόρησε το 1991), και της ίδια της Παλαιστίνης, όπου και βρίσκεται το προσφυγικό camp της Aida.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της ευφάνταστης φανέλας, στην οποία απεικονίζεται το Screamadelica artwork, θα διατεθούν για τις προπονητικές ανάγκες της ομάδας Aida Celtic, όπως και για την παροχή αθλητικών ρούχων στους πρόσφυγες στη Βηθλεέμ. Μπορείτε να προμηθευθείτε τη φανέλα εδώ.

Οι Primal Scream, ο τραγουδιστής των οποίων, Bobby Gillespie, είναι γνωστός fan της Celtic FC, ενεπλάκησαν στο project της Aida Celtic ώστε να προσελκύσουν την υποστήριξη του ultra group της Celtic, The Green Brigade.

Στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, η πρακτική του παντρέματος των σπορ και της πολιτικής αποτελεί διαχρονική παράδοση, γι’ αυτό η δημιουργία της εν λόγω καμπάνιας δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Οι οπαδοί της Celtic έχουν δείξει άλλωστε στο παρελθόν τη στήριξή τους στον λαό της Παλαιστίνης, απέναντι στην χρόνια διαμάχη του με το Ισραήλ.

Η Green Brigade έχει μάλιστα στο παρελθόν αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο στην UEFA, μιας που οι υποστηρικτές της προχώρησαν στην ανάρτηση σημαιών της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια αγώνα της Celtic και της ισραηλινής Hapoel Beer-Sheva στο πρωτάθλημα του Champions League.

Το παραπάνω οδήγησε στην δημιουργία της καμπάνιας #MatchTheFineForPalestine, κατά την οποία το Brigade crowdfund όχι απλά κάλυψε το πρόστιμο 8,600 λιρών της UEFA, αλλά συγκέντρωσε τελικά 176,000 λίρες, τις οποίες διέθεσε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ενίσχυση της Παλαιστίνης.

Ο πρώην παίκτης της Manchester United, Eric Cantona, εμφανίστηκε στις 15 Οκτωβρίου φορώντας τη φανέλα “Palestinadelica” σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram, υποστηρίζοντας τον σκοπό.

https://www.instagram.com/p/Cju_25NNbYP/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured