Ναταλία Πετρίτη

Ένα digital art project για τον David Bowie και με τίτλο Bowie On The Blockchain,  πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Η κυκλοφορία αποτελεί μια συνεργασία των κληρονόμων του καλλιτέχνη, του NFT marketplace, OpenSea, και της εταιρείας των Andrew D. Keller και Joaquin Acrich, We Love The Arts.

Το Bowie On The Blockchain αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου και αυτό θα αποτελείται από εννέα μοναδικά NFTs που δημιούργησαν εννέα καλλιτέχνες, τα οποία και θα τιμούν το έργο και την προσωπικότητα του Bowie.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που υπογράφουν τα έργα είναι και το μέλος των Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, η οποία και δήλωσε σχετικά με το project:

«Ο David Bowie για εμένα είναι το πλατωνικό ιδανικό ενός καλλιτέχνη, χαρισματικός, παθιασμένος, γεμάτος φαντασία και εξαιρετικά μαγνητικός, πάντα έβαζε την τέχνη, την περιέργεια και την ανατροπή πάνω από το κέρδος, ένας μάγος και μια μούσα ταυτόχρονα. Τον θαυμάζω και θα τον θαυμάζω για πάντα. Ο David Bowie είναι ο πατέρας μου».

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Bowie estate και από εκεί θα γίνουν δωρεά στην οργάνωση CARE, όπου και η σύντροφος του Bowie, Iman, επιτελεί τον ρόλο της Global Advocate.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured