Ναταλία Πετρίτη

Την πρώτη τους συναυλία εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια έδωσαν οι Le Tigre, το αγαπημένο dance punk group των Kathleen Hanna, Johanna Fateman και JD Samson, οι οποίοι και εμφανίστηκαν το Σάββατο 27 Αυγούστου στο This Ain’t No Picnic festival πριν από τους headliners του, LCD Soundsystem.

Οι Le Tigre ξεκίνησαν τη συναυλία τους με το κομμάτι του 1999, “The The Empty”, παρουσιάζοντας ένα set 16 κομματιών. Ανάμεσα σε αυτά ήταν τα “Hot Topic”, “Phanta”, “TKO” και “Deceptacon”.

Δείτε εδώ υλικό της εμφάνισής τους:

Οι Le Tigre έπαιξαν τα:

‘The The Empty’

‘TKO’

‘Hot Topic’

‘My My Metrocard’

‘FYR’

‘Mediocrity Rules’

‘On The Verge’

‘Seconds’

‘Viz’

‘What’s Yr Take On Cassavetes’

‘Punker Plus’

‘Shred A’

‘Eau d’Bedroom Dancing’

‘Keep On Livin’’

‘Phanta’

‘Deceptacon’

Σύμφωνα με τον Samson, στους Le Tigre είχε προταθεί να επανενωθούν για την εκδοχή του This Ain’t No Picnic του 2020, προτού αυτό φυσικά ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID. Μιλώντας στο περιοδικό Spin, ο Samson ανέφερε συγκεκριμένα: «Αισθανθήκαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να επανενωθούμε πριν από τις εκλογές του 2020. Νιώθαμε ότι η θεματολογία της μουσικής μας θα προκαλούσε κάτι σημαντικό στην κοινότητά μας. Και προφανώς αυτό ακυρώθηκε εξαιτίας του COVID. Εμείς όμως συνεχίσαμε να θέλουμε να παρουσιάσουμε το υλικό μας ξανά».

Η Johanna Fateman ανέφερε επίσης στην ίδια συνέντευξη: «Πήραμε διαφορετικούς δρόμους όταν σταματήσαμε να δίνουμε συναυλίες το 2005. Ο JD έγινε καθηγητής. Εγώ είμαι κριτικός τέχνης. Η Kathleen έκανε διάφορες μη κερδοσκοπικές δουλειές και μετά τις Julie Ruin και οι Bikini Kill επανενώθηκαν. Είχαμε στη διάθεσή μας περισσότερο από μια δεκαετία ώστε να είμαστε αυτόνομα υποκείμενα και μετά επιστρέψαμε ξανά μαζί, δίνοντας περισσότερα πράγματα στο project».

Μέχρι στιγμής το συγκρότημα δεν έχει ανακοινώσει άλλα reunion shows, οι Samson και Fateman φαίνονται ωστόσο να είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο.

https://www.instagram.com/p/Ch3je1_OmzM/?utm_source=ig_web_copy_link

Σε συνέντευξή της στους LA Times, η Kathleen Hanna δήλωσε ότι η απόφαση να επανενωθούν οι Le Tigre ήρθε όταν «περνούσε τέλεια» στην περιοδεία της με τις Bikini Kill.

Στο This Ain’t A Picnic festival στο οποίο και εμφανίστηκε το συγκρότημα συμμετείχαν και οι Strokes και LCD Soundsystem ως headliners, ενώ το roster του συμπληρώθηκε από τους Phoebe Bridgers, IDLES, Wet Leg, Courtney Barnett, Turnstile και Caroline Polachek.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured